Telkens wanneer er vrienden of familie langskomen, staan deze eenvoudige maar overheerlijke hapjes op het menu. Waarom? Omdat je ze op voorhand kunt klaarmaken en écht iedereen vindt ze lekker. Met deze zelfgemaakte bladerdeeghapjes scoor je sowieso!

Het recept voor deze homemade aperitiefhapjes is van m’n allerliefste moetje. Zij maakt deze hapjes al lang en door haar ben ik ze zelf ook beginnen maken. M’n vriend is zonder twijfel m’n grootste fan. Af en toe verras ik hem met een portie wanneer hij thuiskomt van z’n werk.

Benodigdheden

  • 10 diepgevroren bladerdeegvelletjes
  • 5 sneetjes gekookte ham zonder zwoerd
  • 5 plakjes belegen kaas (ik gebruik altijd Oudendijk kaas)
  • 1 vel bakpapier
  • peper & zout
  • 1 eigeel

ingrediënten bladerdeeghapjes

Voorbereiding (5min werk)

Een 10-tal minuutjes voordat ik begin, haal ik het doosje bladerdeeg uit de diepvries. Wanneer het bladerdeeg wat ontdooid is, zijn de velletjes gemakkelijker te rollen dan wanneer ze net uit de diepvries komen. Per plakje bladerdeeg gebruik ik een half sneetje kaas en een half sneetje ham. Ik leg de kaas en de ham (in willekeurige volgorde) op het velletje bladerdeeg. Daarna rol ik alles stevig dicht tot een saucisse’ke en tot slot wikkel ik het rolletje in vershoudfolie. Daarna doe ik hetzelfde met de rest van het bladerdeeg en steek ik alle bladerdeegworstjes in de diepvries tot ik ze nodig heb.

zelfgemaakte bladerdeeghapjes

aperitiefhapjes

bladerdeeghapjes maken

Ziezo, de voorbereidingen voor een geslaagd hapje zijn al achter de rug.

Bereiding

Afhankelijk van m’n menu voor die avond, haal ik meestal 2 à 3 rolletjes uit de diepvries voor 4 personen. Ik haal ze een half uurtje op voorhand uit de diepvries want dan zijn ze makkelijker te snijden. De oven verwarm ik voor op 200°C en ondertussen snijd ik de rolletjes in dunne schijfjes van ongeveer 1 à 1,5 cm. Vervolgens bestrijk ik ze met wat eigeel en leg ik ze op de bakplaat (met bakpapier). Een beetje peper en een snuifje zout en ze zijn klaar om gebakken te worden. Ik steek ze een 10-tal minuutjes in de oven en daarna laat ik ze extra krokant worden door ze nog eens kort (minder dan 5 minuutjes) onder de gril te steken.

Het aantal minuten dat ze in de oven moeten, is afhankelijk van oven tot oven. Ik geef jullie de raad om af en toe eens te gaan piepen, zeker wanneer je switcht naar de grill-stand. Wanneer ze goudbruin tot lichtbruin kleuren, zijn ze klaar. Als finishing touch kan je er een beetje fleur de sel overheen sprenkelen en klaar! Opdienen maar 🙂

zelfgemaakte bladerdeeghapjes

Smakelijk!

 

xxx

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here