In de winter zien we er doorgaans een beetje bleker uit dan in de zomermaanden. Sommigen onder jullie gaan hun kleurtje bijwerken in het buitenland terwijl anderen misschien onder de zonnebank liggen. Sinds kort tover ik een instant vakantiekleurtje tevoorschijn door de tanning spray van Marc Inbane te gebruiken.

The name is Inbane. Marc Inbane

Ik ben in contact gekomen met deze natural tanning spray op het I Love Beauty-event van Miss Lipgloss in Zwolle. Nele, één van de oprichters van Marc Inbane, sprak ons aan toen we voorbij hun stijlvolle stand liepen. Ik heb me vrij snel laten verleiden tot een spraytan-sessie van m’n gelaat. Niet van m’n gewoonte, als ik er zo over terug denk. Het resultaat van spray tanning is dikwijls, jammer genoeg, niet egaal of onnatuurlijk (lees: sommigen zien er zo oranje uit als een rijpe appelsien). Gedurende een fractie van een seconde dacht ik bij mezelf: “Damn. Straks loop ik hier voor de rest van de dag oranje rond!” Bovendien vind ik de typische geur van zo’n fake-kleurtje niet bepaald aangenaam.

Toen ik op het event m’n gezicht liet voorzien van een ik-ben-net-terug-van-vakantie-kleurtje, vond ik de geur tijdens het sprayen van dit product onverwacht aangenaam. Ook het resultaat vond ik op het eerste zicht best wel ok. Uiteraard was ik benieuwd om dit thuis uit te proberen 🙂

De oprichters Ingo, Bart en Nele hebben hun voornamen wat samen gegooid en zijn zo tot INBANE gekomen. De Marc Inbane tanning spray is verrijkt met plantaardige en voedende ingrediënten zoals vitamine E, Aloë Vera en Ginkgo. De natural tanning spray voldoet, volgens de oprichters, aan de recentste EU-regelgeving wat cosmetische producten betreft. Dit product is ook geschikt voor alle huidtypes.

Review

Zoals bij zovele producten, moet je eerst goed schudden voor gebruik. Volgens de gebruiksaanwijzing moet je op een afstand van ongeveer 30 cm in een vloeiende beweging sprayen. Van die afstand heb ik me eigenlijk niet veel aangetrokken. Ik heb gewoon met een gestrekte arm gesprayd.

De eerste keer dat ik de tanning spray gebruikte, zat die vloeiende beweging nog niet echt in m’n hand/arm. Het resultaat was een bruine cirkel op m’n voorhoofd :p Eventjes paniek in de badkamer. Gelukkig kon ik dit met behulp van een make-upborstel gemakkelijk corrigeren. Na een 10-tal minuutjes is alles opgedroogd maar voor mij duren die 10 minuten te lang, dus versnel ik het proces met de haardroger.

Het resultaat is een sunkissed gelaat. Geen strepen. Geen vlekken. Niet oranje. Ik raad jullie aan om geen bovenkledij aan te hebben wanneer je sprayt om een opvallende overgang van gesprayde huid naar niet-gesprayde huid of vlekken op kledij te voorkomen.

Jammer genoeg komt na enige tijd de typische geur van een bruinen-zonder-zon-product ’tevoorschijn’. Niet overheersend, maar toch stoort me dit een beetje want ik hou echt niet van die geur.

Het kleurtje blijft ongeveer een week zitten. Aangezien je een 60-tal spraysessies (gelaat + hals) uit een flacon haalt, gaat de spuitbus dus meer dan een jaar mee! Het product is ook geschikt voor de rest van het lichaam.

Conclusie

De belangrijkste taak van een tanning spray is jouw gelaat en/of lichaam voorzien van een natuurlijk egaal kleurtje. Daarin is deze spray van Marc Inbane glansrijk in geslaagd! Het geurtje van een bruinen-zonder-zon-product nemen we er dan maar bij 🙂

De prijs voor een flacon van 200ml bedraagt €39,95 en koop je hier.

7 REACTIES

  1. Nog nooit van Marc INBANE gehoord! 😀 Durf mij ook niet wagen aan tanning sprays, éénmaal ene gratis gekregen en die viel zwaar tegen. Mijn badkamer leek een ontplofte appelsien… Alles in een straal van 1m had een oranje vettige film. Geen last van met deze?

    • Nee hoor :p Ik spray enkel m’n gezicht, dus het product dat naar beneden valt, valt op m’n bovenlichaam en wastafel. Met een beetje water en een doekje maak ik m’n wastafel daarna weer proper.

  2. Er zijn steeds meer busjes die bruinen met busjes.
    Helaas ik zweer bij de beste, reeds jaar en dag de Curasano Spraytan Express.
    das pas echt natuurlijk bruin, super mooi voor alle huidtypes aangepast.
    Zonder parfum of geur, geen parabenen, geen conservering en met ECO certificaat voor de gevoelige huid. Nog nooit nare zaken tegen gekomen, voelt echt licht en verfrissend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here