Zich prachtig maquilleren is 1 ding. Maar grondig make-up verwijderen is iets anders. Er zijn vele soorten producten op de beautymarkt om make-up van jouw gezicht te halen. Reinigingslotion, reinigingsmelk, gels, mousses, reinigingsdoekjes, … Make-up doeltreffend verwijderen voor het slapengaan, op welke manier dan ook,  is één van de voorwaarden om een mooie huid te krijgen en te onderhouden.

Ik geef de voorkeur aan een reinigingsgel of -mousse om m’n make-up te verwijderen. Waarom? Twee argumenten. Ten eerste, het gaat supersnel. Een beetje water in jouw gezicht plensen, wat product op jouw handpalm en (zachtjes) wrijven maar. En hupsaké, alle make-up is verschwunden. En dit laatste is dan ook ineens m’n tweede argument. Er blijven geen restjes make-up meer op jouw gezicht achter, zelfs geen mascara tussen de wimpers.

Héél vroeger reinigde ik m’n gezicht traditioneel, met reinigingsmelk en wattenschijfjes. Na x-aantal watjes had ik eigenlijk toch nooit het gevoel dat alle make-up volledig van m’n gezicht verwijderd was. Nog een nadeel? Ik had vééééél (serieus, echt mega veel) wattenschijfjes nodig om me te ontschminken en aangezien het meestal niet snel genoeg ging naar m’n zin, begon ik harder te wrijven waardoor de zone rond m’n ogen er eigenlijk rood en geïrriteerd begon uit te zien.

Uiteraard zijn er al vele reinigingsgels en -mousses de revue gepasseerd. M’n huid gaat snel gaan tegen trekken wanneer een product te agressief is voor m’n huid. Ook droge plekjes zouden al eens tevoorschijn durven komen wanneer de reiniging te heavy is. Daarom kies ik altijd voor producten met het opschrift ‘droge of gevoelige huid’. Maar zelfs dan nog zijn sommige van deze producten minder geschikt voor mijn huid. Heb je hier allemaal geen last van, lucky you, dan kies je voor een gewone reiniging. Heb je een vettere huid, dan zijn er ook voor deze huidtypes aangepaste producten verkrijgbaar.

De volgende producten om me te ontschminken zijn momenteel in m’n badkamer terug te vinden:

 • verzachtende reinigingsmousse (aqua effect) van Nivea voor de droge of gevoelige huid (€6,60 voor 150ml)
 • reinigingsgel voor de droge en gevoelige huid van Kruidvat (€2,29 voor 150 ml)
 • reinigingsgel voor de gevoelige huid (normale tot gemengde huid) van Nuxe (€14,50 voor 125ml)

Nadat ik m’n gelaat gereinigd heb met een gel, ga ik met wat micellair water op een wattenschijfje nog eens over de huid tegen m’n haarlijn en m’n hals.

Verzachtende reinigingsmousse voor de droge en gevoelige huid – Nivea

Deze mousse belooft een milde maar toch grondige reiniging. Bovendien zou dit product de huid hydrateren. Dit product is verrijkt met amandelolie. Zodra je op het pompje duwt, verandert de vloeistof in een wit schuim. Het product ruikt super lekker en fris.

make up verwijderen make up verwijderen

Pluspunten van dit product:

 • een aangename en frisse geur
 • voordelige prijs

Nadelen van dit product:

 • dit product is voor mij iets te agressief. M’n huid schreeuwt naar een hydraterende nachtcrème achteraf.
 • ik heb relatief veel van dit product nodig om al m’n make-up te verwijderen omdat het schuim precies verdwijnt bij het inmasseren.

 Reinigingsgel voor de gevoelige huid (normale tot gemengde huid) – Nuxe

Deze gel reinigt, verwijdert make-up en zuivert op milde wijze. Dit product bevat geen parabenen. De geur van dit product is iets minder fris, maar toch nog aangenaam. Het product is een melkkleurige vloeibare crème en verwijdert alle make-up probleemloos.

make up verwijderen nuxe make up verwijderen nuxe

Voordelen van dit product:

 • reinigt m’n gezicht op een zachte en milde manier. Geen trekkerig gevoel na de reiniging.
 • al m’n make-up is weg.

Nadelen van dit product:

 • is duur(der) dan de standaard reinigingsproducten.

Dit product is hier al aan bod gekomen op m’n blog.

Reinigingsgel voor de droge en gevoelige huid – Kruidvat

make up verwijderen make up verwijderen kruidvat

Dit is al een tijdje m’n uitverkorene onder de reinigingsgels. Echt een toppertje. Ruikt aangenaam, reinigt mild en alle make-up is foetsie. Hierover kan ik niets verkeerd zeggen/schrijven. De gel is doorzichtig en wrijft gemakkelijk uit.

Voordelen van dit product:

 • geen trekkerig gevoel na de reiniging
 • ruikt fris
 • goedkoop
 • verwijdert alle make-up

 

Dit is mijn manier om m’n make-up doeltreffend te verwijderen. Wellicht zijn er sommigen onder jullie die de voorkeur geven aan een andere manier van reinigen. Doe hetgeen waar jullie zich het best bij voelen. Zolang jullie maar zonder make-up onder de wol kruipen 🙂

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here