Een niet zo’n prettig werkje maar dat toch vaak moet gebeuren? Inderdaad, make-up kwasten schoonmaken. Ik zie er altijd een ietsiepietsie beetje tegen op maar eens de job geklaard is, ben ik zot content dat m’n (belangrijkste) make-up tools weer proper gewassen zijn.

Hoe reinigen?

Ik reinig m’n borstels voor eigen gebruik wekelijks met een zachte babyshampoo en lauw water. Het is belangrijk dat make-up borstels met zachtheid behandeld worden, vandaar de babyshampoo. Ik gebruik de babyshampoo van het huismerk van Carrefour. Spotgoedkoop, een lekker geurtje en ultra doux voor m’n borstels.

make up kwasten schoonmaken babyshampoo

De eerste stap is de borstel (enkel de haartjes voor alle duidelijkheid :p) een beetje nat maken, vervolgens doe ik een kleine hoeveelheid (de grootte van een erwtje) babyshampoo in m’n handpalm en wrijf ik m’n borstel er doorheen. Goed uitspoelen met lauw water, zachtjes afdrogen met een propere handdoek en LIGGEND laten drogen. Laat jouw borstels dus niet ondersteboven drogen, want dan komt er vocht in het stukje dat de steel met de haartjes verbindt. Wanneer je ze wel ondersteboven laat drogen, zal jouw make-up kwast op termijn z’n haren jammer genoeg verliezen.

Tussen m’n wekelijkse schoonmaaksessies door, maak ik sommige make-up kwasten snel én efficiënt schoon met de brush cleanser van MAC. Ik gebruik deze cleanser wanneer er bijvoorbeeld een bepaald oogschaduw- of blushkleur op een penseel blijft zitten. Het is niet plezant dat er nog donkere restjes oogschaduw op de penseel zitten wanneer je van plan bent een lichte oogschaduw te gebruiken. Ook wanneer ik de pro longwear concealer van MAC gebruikt heb, moet ik m’n concealer-borsteltje reinigen met de brush cleanser om harde opgedroogde haartjes te voorkomen. Je doet een kleine dosis van deze vloeistof op een tissue of een wattenschijfje en het vuil van jouw borstel komt ervan af door jouw borstel over de vochtige tissue te wrijven.

Mac Brush cleanser

Waarom reinigen?

  • Make-up borstels nemen gemakkelijk bacteriën, vet en huidschilfertjes op die op de huid aanwezig zijn. Wanneer je jouw borstels niet regelmatig uitwast, worden jouw borstels een broeihaard vol bacteriën en vuiligheid. Puistjes krijgen minder kans wanneer je propere borstels gebruikt.
  • Een propere kwast neemt de make-up ook beter op en verdeelt het product beter over het gezicht.
  • En zoals eerder gezegd: door een proper penseel te gebruiken, vermijd je dat het kleur dat je gebruikt hebt voor jouw donkere smokey eye zich gaat vermengen met de oogschaduw voor jouw frisse no-make-up-look.

Hoe vaak reinigen?

De frequentie is een beetje afhankelijk van hoe vaak je jouw penselen gebruikt. Ik raad toch aan om ten minste om de 2 weken jullie borstels te verwennen met een zachte heerlijke wasbeurt. De borstels die je dagelijks gebruikt om je te maquilleren, verdienen wel een wekelijkse sessie met babyshampoo 🙂

make up kwasten schoonmaken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here