We hebben er lang naar uitgekeken, maar afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver: onze (dag)uitstap naar het I Love Beauty Event, georganiseerd door niemand minder dan Cynthia Schultz aka Miss Lipgloss. Voorzien van platte schoenen en kleine oogjes (volledig de schuld van Yolo*) vertrokken we iets voor 10u richting Zwolle in Nederland. Na 2u30 bijkletsend autorijden, waren we eindelijk aangekomen op de parking van de Ijsselhallen. Pas om 13u gingen de deuren open dus het was nog eventjes wachten, samen met alle andere beauty addicts die een beetje te vroeg waren, om binnen te mogen.

En dan was het zo ver! Klokslag 13u openden de deuren en begon ons hartje sneller te kloppen. Onze eerste stopplaats was de infobalie waar we tickets konden kopen om deel te nemen aan de workshops die we absoluut wilden volgen. Een ticketje kostte slechts €1,50/stuk en de opbrengst gaat naar het goede doel Look Good… Feel Better. We kozen voor de workshops ‘The secret of the Kardashians’ en ‘Weet wat je smeert’. Er waren ook vele workshops waar je gratis kon aan deelnemen waar ik je straks alles over vertel 🙂

Exposanten

Nu we zeker waren van onze plaatsjes in de workshops, konden we bij Coffee-on-Wheels even bekomen van onze lange reis met een koffie en verse muntthee om vervolgens aan onze urenlange wandeltocht (dit mag toch wel een work-out genoemd worden) te beginnen. Er waren super veel exposanten, dus wisten we in het begin niet waar eerst gekeken (lees: het eerste half uur liepen we daar rond als kiekens zonder kop :p). Onder andere deze exposanten waren aanwezig met een stand:

 • Rimmel
 • The Body Shop
 • Babyliss
 • Max Pro
 • Philosophy
 • Marc Inbane
 • Pretty Box
 • Kleancolor
 • Inglot
 • Make-up Musthaves
 • The Fashion Truck
 • Flormar
 • Smooth Fruit Therapy
 • Sabon
 • Follow Fashion

Inglot stand Philosophy

Lash Extend Sally Hanssen

Al snel werden we aangesproken door een vriendelijke dame van Max Pro. Max Pro is een kappersmerk met verschillende professionele stijl- en krultangen in hun assortiment. We kregen het voorstel om plaats te nemen in één van de kappersstoelen voor een demonstratie. Aangezien m’n krullen de laatste tijd meer hun eigen leven leiden en slechts nog sporadisch tevoorschijn komen, hapte ik snel toe. In no-time werden er prachtige krullen in m’n lange lokken getoverd en m’n haar werd plots ook extreem zacht. Ik was natúúrlijk verkocht, hoe zou je zelf zijn :p M’n vriendin liet haar haar stijlen en ook bij haar duurde het maar enkele minuten vooraleer haar volledige haardos stijl, mega glanzend en zacht werd. De krultang kost online normaal gezien €69,95 en de stijltang €79,95, maar we kregen elk een korting waardoor ik slechts €60,00 moest betalen. Ook de stijltang ging, eveneens voorzien van een mooie korting, mee richting België 🙂

max pro

Nadien passeerden we de stand van Pretty Box, de Nederlandse variant van de Deauty box die we hier in België kennen. Voor €7,50 kon je op I Love Beauty een kennismakingsbox kopen met een 5-tal beautyitems. De normale prijs per maand bedraagt €14,95. Ik denk dat Pretty Box vrij populair is in Nederland, want er stond echt veel volk aan te schuiven om de Pretty Box te bemachtigen. Ook geïnteresseerd? Meer informatie kan je terugvinden op de website van Pretty Box.

Vervolgens stopten we even bij Marc Inbane. Marc Inbane is een Nederlandse fabrikant van natuurlijke tanning sprays. Ook op deze stand demonstreerden ze met plezier hun product. Eventjes plaats nemen in de stoel, handdoekjes in m’n hals en sprayen maar. Tijdens het aanbrengen, viel het me meteen op dat deze tanning spray lekker ruikt. Maar jammer genoeg word ik na enkelen uren wel de typische geur van zelfbruiners gewaar. Misschien is dit niet te vermijden, denk ik dan hardop. Het resultaat ziet er egaal en heel natuurlijk uit. De normale prijs van deze tanning spray bedraagt €39,95, maar op I Love Beauty kon je deze mee nemen voor €25,00. Een koopje, toch?

Workshops

In onze eerste workshop ‘The secret of the Kardashians’ leerden we de kneepjes van het contouren. Deze workshop zou gegeven worden door Dilan Kutlubay van de Beauty by Dilan blog, maar het was Melek Dolgun van Make-up By Melek die ons de tips & tricks verklapte. Elke deelnemer mocht tijdens de workshop een setje gebruiken bestaande uit highlighters, bronzers, foundation, lipgloss en oogschaduw zodat we zelf aan de slag konden gaan. De belichting en de kleuren in de paletjes waren helaas niet optimaal, waardoor sommigen als glitterbollen met indianenstreepjes terug naar buiten liepen. Diegenen die het wel door hadden dat ze iets te kwistig waren geweest met de bronzers en highlighters, moesten zich demaquilleren. Al bij al viel het bij m’n vriendin en ik nog mee en hoefden we ons niet te ontschminken. Deze workshop was leuk om te doen en we kregen nadien de foundation en de lipgloss mee naar huis.

The secret of the Kardashians workshop

Na een 15-tal minuutjes rust ging de volgende workshop al van start. Op de Main Area gaf Marlou Volkerink van Follow Fashion een woordje uitleg bij de fashion trends van 2015. Oversized coats, graphic prints, de leatherlook, faux fur, de overknee boots, animal prints, de poncho, … Ze kwamen allemaal aan bod.

Fahion trends 2015

De volgende workshop op de Main Area die we wilden meevolgen, heette ‘Sappen & Smoothies’. Maar aangezien we stonden aan te schuiven om zelf een lekkere smoothie te bemachtigen, konden we deze workshop helaas niet meevolgen.

smoothies

De laatste workshop waarvoor we een ticketje hadden, was ‘Weet wat je smeert’. Deze super interessante workshop werd gegeven door Caroline van Eeuwijk van C.Cosmetics en ging over de (gevaarlijke) ingrediënten die terug te vinden zijn in de crèmes en producten die we dagelijks gebruiken. Voortaan ga ik de ingrediëntenlijst checken vooraleer ik nog een beautyproduct koop, want ik ben echt geschrokken van wat bepaalde ingrediënten met jouw lichaam doen. Binnenkort giet ik alle interessante weetjes in een blogpost zodat ik deze informatie ook met jullie kan delen. Stay tuned!

weet wat je smeert

Nadien hebben we ook nog de workshop ‘Kerst Make-up Look by Flomar Cosmetics‘ meegevolgd. Tijdens deze workshop werd, ra ra ra :p, een mooie make-up look voor Kerst gedemonstreerd. Verschijn je op het kerstdiner met glitterende oogleden en volumineuze lange wimpers? Dan ben je volledig mee met de make-up trends voor de feestdagen! Lees hier mijn eerdere blogpost “make-up trends najaar 2014

workshop kerst makeup

Food & Drinks

Tussen alle workshops door, hebben we natuurlijk ook de tijd genomen om iets te eten of te drinken. Er waren vele mogelijkheden om te eten, zoals verse landbroden, gazpacho, pizza’s, quiches, spicy potatoes, overheerlijke salades, fruitwater, ice coffee, muffins, cake, appelkanjers, … Het zag er allemaal heel lekker uit en totaal niet prijzig. Een groot verschil met beurzen in België waar je meestal alleen maar vettigheid kunt vinden zoals hotdogs, warme wafels of broodjes die de dag voordien al gesmeerd zijn. Er was ook een smoothiestand om de dorst tussendoor te lessen en een stand met superfood en gedroogd fruit om de honger te stillen.

salade

Superfood

Weetjes

 • een (loyalty) ticket kostte €15,00
 • het event duurde 3 dagen
 • locatie: Zwolle, Nederland
 • 1000 m² shoppingparadijs van PINC Sale met merken als SuperTrash, Atos Lombardini, American Outfitters, …
 • meer dan 70 stands
 • meer dan 60 workshops, demonstraties, lezingen

Wellicht waren we de enige Vlamingen tussen alle Dutchies wat soms wel grappige taferelen opleverde. Zo begon 1 van de exposanten gewoon in het Engels tegen ons te praten :p De rit terug naar huis was ook een beleving. Zo stuurde de GPS ons plots van de autosnelweg en moesten we kilometerslang door een pikkedonker bos rijden waar een tijd lang geen enkele andere wagen te bespeuren was. Nogal creepy…

Samengevat, deze dag was een onvergetelijke ervaring en volgend jaar zijn we zeker opnieuw van de partij!

Meer informatie kunnen jullie terug vinden op de website van het I Love Beauty Event.

I love beauty

*: Yolo is het speelkameraadje van Wifi. Onze twee poezen 🙂

 

 

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here