Festival outfits inspiratie voor fashionista

Op social media kunnen we er niet naast kijken: Coachella is gisteren opnieuw van start gegaan en dat zullen we geweten hebben! De hashtag #coachella verzamelt op Instagram al ruim een miljoen foto’s van über-hippe festival outfits, een reuzenrad tussen de palmbomen en idyllische zonsondergangen om bij weg te dromen.

Voor wie er nog nooit van gehoord heeft, Coachella is een driedaags muziekfestival dat jaarlijks plaats vindt in de Colorado-woestijn in Californië. Net zoals bij Tomorrowland zijn de tickets voor Coachella gegeerd en vliegen ze in no time de deur uit. Vele celebs zoals de zusjes Kendall & Kylie, Rosie Huntington-Whiteley, opper-blogster Chiara Ferragni en VS-Angels Behati Prinsloo en Alessandra Ambriosio zijn ook dit jaar van de partij.

Over de ideale festival outfit én bijpassende accessoires moet goed nagedacht worden. Een rokje/ kleedje is perfect maar kan ook voor problemen zorgen wanneer je plots in iemands nek belandt of op de grond in kleermakerszit wilt gaan zitten. Indien de weergoden beslissen om een hittegolf te organiseren zoals vorig jaar het geval was tijdens het eerste weekend van TML, draag je ook best geen lange skinny jeans. Vorig jaar deze tijd begonnen m’n vriendin en ik al uit te zoeken wat we zouden dragen op de 10de editie van Tomorrowland. Na veel zoeken hebben we uiteindelijk tijdens onze reis naar Spanje elk een witte playsuit gekocht van de Zara. Luchtig, comfortabel en sexy tegelijk. De eerste dag droeg ik een korte jeans salopette met een bikinitop eronder want die dag was het écht bloedheet. Dag twee had ik een kort kaki shortje aan gecombineerd met een zwart topje met kanten details.

Wist je dat enkele merken zelfs al een speciale festival-collectie uitbrengen? Niet alleen H&M, maar ook Primark en River Island ontwerpen prachtige (low budget) festival outfits.

Ik heb voor jullie enkele looks uitgekozen die ik ronduit prachtig vind. Neem hieronder alvast een kijkje.

 

Festival outfits

Festival outfits voor fashionista's

Festival fashion - festival outfits

festival outfits looks

Festival outfit look

TML festival outfits

Festival outfit inspiration

Coachella festival outfit

Coachella festival outfits look

Black festival outfit playsuit

 

Nuttige tips indien je op zoek gaat naar de perfecte festival outfit:

  • kies voor degelijk schoeisel dat tegen een stootje kan en dat vuil mag worden
  • voorzie bijhorende accessoires zoals een statement necklace, een hoed, flash tattoos, … Dit maakt jouw outfit compleet
  • ’s avonds koelt het af en het kan al eens beginnen regenen in ons belgenlandje. Wees hierop voorzien
  • een beetje bloot mag, but keep it classy
  • spendeer niet te veel geld aan jouw festival outfit, want de kans is groot dat er iets kapot gaat

Festival outfits Coachella inspired   festival outfits inspiratie

De foto hieronder komt uit het boek ‘We are Tomorrow’ 🙂

festival outfits inspiratie

Van plan om naar een festival te gaan deze zomer? Stay tuned want er zullen nog festival-gerelateerde posts volgen waar de nadruk zal gelegd worden op festival-proof kapsels, schoenen, de hipste accessoires, …

Festival outfit inspiration TML

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here