Blush aanbrengen op de juiste manier, hoe moet dit nu eigenlijk?

Het aanbrengen van de juiste (hoeveelheid en tint) blush geeft je een instant stralende, frisse en gezonde look. Rouge heeft als doel een gezicht ‘op te fleuren’. Nadat je eventuele roodheden, oneffenheden of kleurverschillen hebt weggewerkt met foundation, breng je met blush terug wat leven in de brouwerij.

Tips

Mijn raad is om te beginnen met een klein beetje blush. Een tip hierbij is om het teveel aan blush dat op de borstel zit eerst af te kloppen vooraleer je deze op het gelaat aanbrengt. Dit vermijdt dat er teveel poeder blijft zitten op de plaats waar de borstel voor het eerst in aanraking komt met de huid.

Indien het wat feller mag, kan je stelselmatig wat extra blush toevoegen. Wanneer ik te kwistig ben geweest met blush (en dat gebeurt wel eens wanneer ik bijvoorbeeld gehaast ben), lukt het me meestal om met een grote poederborstel het teveel aan blush weg te ‘borstelen’. Je gaat met de grote borstel een paar keer heen en weer over de plaats waar de blush te fel is en meestal verdwijnt het teveel aan blush vanzelf. Mocht dit niet lukken, dan kan je nog een neutrale poeder eroverheen doen. Op die manier zal het teveel aan blush zeker verdwijnen en niemand zal nog merken dat je iets te enthousiast begonnen bent.

Nog een tip is om het het resultaat altijd eens te checken in daglicht. Blush kan anders overkomen in kunstlicht dan in daglicht.

Uiteraard heeft jouw gezicht minder blush nodig wanneer er al andere (felle) kleurtjes op lippen/ogen aanwezig zijn. Less is more, Dolls 🙂

Hieronder foto’s van mezelf zonder en met blush.

Zonder blush

PictureWithoutBlush PictureWithoutBlush

Met blush

PictureWithBlush PictureWithBlush

Waar aanbrengen?

De plaats waar je blush moet aanbrengen, is afhankelijk van de vorm van jouw gezicht.

HowToApplyBlush

Kleuren

Ik ben verzot op perziktinten, zoals deze Rock Attraction Blush – Pop Apricot (04) van Kiko. Deze tint matcht met nagenoeg elke huidskleur, van een lichte huid tot een getinte of olijfkleurige huid. Ik heb deze recent in Londen gekocht. De exacte prijs die ik ervoor betaald heb, weet ik niet meer. Maar online kost deze blush nu slechts €4,00. Ook verkrijgbaar in andere tinten zoals Guitar Rose of Crossroad Pink.

KikoBlush   KikoBlushPopApricot

Terracotta-tinten zijn dan weer ideaal tijdens de zomer, wanneer ons gezicht wat zongebruind is. Ook roze tinten passen perfect bij de Dolls onder ons met een lichtere tot getinte huidskleur. Onthou: hoe donkerder de huid, hoe roder en donkerder de blush mag zijn.

Wanneer je veel roodheid in jouw gezicht hebt, gebruik je best geen blush met rode tinten. Hier zijn de beige tinten dan het meest geschikt.

Textuur

Blush bestaat in verschillende texturen. De meest gekende is poeder, zowel losse poeder als pressed powder. Blush bestaat echter ook in een cream-textuur. Deze blush breng ik het liefst aan met m’n vingers. Je brengt (een kleine hoeveelheid, of course) cream blush aan op jouw wangen en uitblenden met jouw vingers is de boodschap.

Ook lipstick kan dienen als blush. Je brengt deze op dezelfde manier aan als de cream blush.

 

Meer Make-up tips vind je hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here