Niet alleen Kim Kardashian is een grote fan. Ook de alom bekende talkshow queen Oprah Winfrey, de knappe actrice Sienna Miller en het ex-topmodel Helena Christensen zijn dol op Bio-Oil. Deze oranjekleurige olie beweert huidstriemen, littekens en pigmentvlekken te vervagen. Wie wil deze olie dan niet in z’n badkamer staan hebben?

 

Bio-Oil: review

Ik gebruikte Bio-Oil voor het eerst twee jaar geleden. Ik onderging toen een operatie en wou de littekens zo goed mogelijk laten genezen. Ik smeerde de olie twee keer per dag gedurende een aantal maanden op de littekens. Het resultaat? De wondes genazen goed en de littekens werden al snel egale, huidkleurige, dunne lijntjes. Ok, het blijven natuurlijk nog altijd littekens, want een tovermiddel dat littekens volledig laat verdwijnen moet nog uitgevonden worden, vrees ik. Maar ik vond het resultaat wel verbluffend genoeg om de olie te blijven gebruiken. Ik smeerde Bio-Oil tussendoor ook af en toe op m’n droge armen en bovenbenen.

De olie kwam enkele weken geleden terug goed van pas toen ik droge vlekjes op m’n gezicht had. Na enkele keren Bio-Oil gebruikt te hebben, waren de droge vlekjes volledig verdwenen.

Nu m’n buik dikker aan het worden is, begint en eindigt elke dag met een Bio-Oil smeerbeurt. Ik wil striemen vermijden, dus smeer ik preventief, want beter voorkomen dan genezen. Het al dan niet krijgen van striemen is misschien ook genetisch bepaald (dat laat ik over aan de kenners) en afhankelijk van hoe snel de huid op een bepaalde plaats moet uitrekken, maar baat het niet, dan schaadt het ook niet 🙂

Bio-Oil belooft ook de specialist te zijn bij het ‘verzorgen’ van pigmentvlekken, striemen en een verouderde huid. Hier kan ik echter niet over oordelen aangezien m’n jonge huid nog vrij is van pigmentvlekjes en striae.

Pluspunten van Bio-Oil die ik ervaren heb:

  • een niet-vette olie
  • dringt snel in de huid
  • ruikt lekker
  • is makkelijk uitsmeerbaar
  • laat littekens vervagen
  • bevat geen parabenen
  • bevat vitaminen en plantenextracten
  • is geschikt voor de gevoelige huid

Ingrediënten van Bio-Oil:

Bio-Oil ingrediënten

Bio-Oil bestaat er in 2 formaten: een verpakking van 60ml of van 125ml. Voor de verpakking van 125ml heb ik €19,95 betaald in een beauty shop in Sluis.

3 REACTIES

  1. En ik ben er echt slecht mee… Door alle plantaardige stoffen die er in zitten wordt mijn huid nog meer geprikkeld in negatieve zin… Ik moet wel zeggen dat ik berken en pollen allergie heb alsook grassen. Dit heeft een grote rol gespeeld. Bij mijn zwangerschap hielp Louis widmer heel erg goed. De pot die striemen tegengaat en inderdaad. Geen enkele striem tijdens de zwangerschap, ook niet erna 😀

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here