Your choice of fragrance is an extension of your personality, your likes and dislikes.

Parfum is voor mij als het ware een accessoire die ik elke dag draag. Het is de finishing touch die het plaatje compleet maakt. Ik parfumeer me dan ook dagelijks of soms zelfs meerdere keren per dag.  Het is moeilijk te omschrijven, maar net zoals ik me naakt voel wanneer ik geen make-up draag, voel ik me ‘onafgewerkt’ wanneer ik geen parfum draag.

Een goede parfum moet voor mij dan ook aan bepaalde voorwaarden voldoen. Ten eerste moet de geur passen bij de persoon die het draagt. Een jong meisje hoeft bijvoorbeeld geen zware parfum te dragen. Ten tweede mag de geur niet na enkele uurtjes vervliegen. Een parfum mag opgemerkt worden maar ze mag ook niet te overheersend zijn. Het moet een mooi evenwicht zijn tussen ‘aanwezig zijn’ en ‘schreeuwen om aandacht’. Een flashy of elegant flesje is natuurlijk ook altijd leuk meegenomen 🙂

Wanneer ik van plan ben om een nieuwe parfum te kopen, test ik die in de parfumerie altijd even uit op m’n pols of op m’n nek. Het effect van een parfum op de huid is altijd anders dan wanneer je de geur op zo’n kartonnetje sprayt. Daarna ga ik wat verder shoppen en wanneer de parfum voldoet aan bovenstaande voorwaarden, ga ik over tot m’n aankoop.

Voor het najaar worden we weer verwend met nieuwe geurtjes. Mijn favorieten voor dit najaar zijn Modern Muse van Estée Lauder en Black Opium van Yves Saint-Laurent. Hieronder mijn selectie ‘nieuwe parfums najaar 2014‘:

Modern Muse – Estée Lauder

Modern Muse Estée Lauder najaar

De opbouw van Modern Muse is verre van traditioneel te noemen. De samenstelling ervan bestaat niet uit de standaard top, midden en basis noten. Modern Muse creëert een dubbel contrast door gebruik te maken van het op-en-top vrouwelijke jasmijn enerzijds en houtelementen anderzijds. De houttoetsen weerspiegelen de power en onafhankelijkheid van de hedendaagse vrouw.

vanille / musk / naaldboomhout / patchouli

Black Opium – YSL

Black opium

Hier is veel om te doen geweest. De lancering van Black Opium is, op z’n zachtst uitgedrukt, niet onopgemerkt verlopen. Denken we maar aan de #YSLBlacklist en de vele teasers van Monsieur Black.

Het filmpje van de reclamecampagne vind ik ook de max.

Black Opium, de nieuwste YSL-creatie, is de verslavende rock-chick parfum met een oosters tintje.

koffie / vanille / roze peper / cedar / patchouli / oranjebloesem

Sinds 1 oktober is de Opium Collector Edition White Gold van Yves Saint Laurent op de markt (te koop bij Galeria Inno en Planet Parfum). Er snel bij zijn is de boodschap!

White gold

Daisy Dream – Marc Jacobs

Daisy Dream MJ

Daisy Dream is zowel fruitig als bloemig. Licht en luchtig. Ik vind het vooral een zoete maar toch aangenaam geurende parfum. De release van het recentste paradepaardje van Marc Jacobs ging gepaard met de opening van the famous Daisy Dream Pop-Up Tweetshop in de Bijenkorf in Amsterdam. Gedurende enkele dagen lang kon je in deze tweetshop binnen wandelen en kennis maken met Daisy Dream. Je plaatste vervolgens een originele foto op Twitter met de hashtag #MJDaisyChainAMS en je maakte kans op leuke MJ-goodies. Een originele en geniale marketingstunt, toch? Lees mijn ervaring hier.

Ik vind de flacon, met al die witte bloemetjes, ook een hoog cuteness-gehalte hebben.

kokosnootwater / muskus / bramen / grapefruit / jasmijn / lychee / witte houtsoorten / peer

Dahlia Divin – Givenchy

Dahlia Divin

Niemand minder dan Alicia Keys is het gezicht van Dahlia Divin, het najaarsparfum van Givenchy. De parfum is sinds september 2014 op de markt. Deze zachte goudkleurige parfum bestaat uit zowel bloemen- als houttoetsen.

mirabellen/ witte bloemen / sandelhout / patchoeli

For Her Amber Musc – Narciso Rodriguez

Amber Musc

Wat ziet deze flacon er eenvoudig chic en luxueus eruit! De topnoten van deze warme parfum zijn oranjebloessem en musk. De midden noten bestaan uit patchouli en leder. Vanille, amber en wierook vormen de basis van deze nieuwste parfum van Narciso Rodriguez.

oranjebloessem / musk / patchouli / leder / vanille / amber / wierook

Sì – Giorgio Armani

Si giorgio armani

Sì is een zeer vrouwelijke, warme, zachte parfum. Het gezicht van deze parfum is de Australische actrice Cate Blanchett. De parfum is wat fruitig, maar niet overdreven zoet te noemen.

zwarte bessen / blond muskushout / vanille / patchouli

Velvet Orchid – Tom Ford

Tom Ford Velvet Orchid

Vanille, Turkse rozenolie, jasmijn en orchideëen zijn maar enkele van de vele ingrediënten van deze mysterieuze oriëntale geur van Tom Ford. Tom Ford Velvet Orchid is een Oosterse bloemengeur in een classy donkere flacon.

bergamot / mandarijn / rum / honing / zwarte orchidee / hyacint / magnolia / vanille / sandelhout

My Burberry – Burberry

MyBurberry

Not fruity fruity, but fruity floral. De opbouw van My Burberry start met zoete erwten en bergamot verweven met geranium en fresia. De basis is patchouli en centifolia rozen.

Burberry wou met My Burberry een weerspiegeling creëren van de klassieke Burberry trench coat. Burberry schakelde niet één maar twee Britse topmodellen in als gezicht(en) om My Burberry op de (parfum)kaart te zetten. De reclamecampagne rond deze nieuwe geur was ineens ook de allereerste keer dat Kate Moss en Cara Delevingne samen voor de lens, van niemand minder dan Mario Testino, stonden.

Hun promotiefilmpje kon ik jullie natuurlijk ook niet weerhouden:

Chloé Love Story – Chloé

Chloé love story

Chloé Love Story is een bloemige parfum en werd gemaakt door Anne Flipo. De inspiratie voor deze parfum ligt in DE stad van de liefde: Parijs. Deze parfum werd ook in september 2014 gelanceerd.

oranje bloessem / jasmijn  / musk / cedar

B.Balenciaga – Balenciaga

B.Balenciaga

B.Balenciaga is de allereerste parfumcreatie van Balenciaga-ontwerper Alexander Wang. Deze parfum is nog niet op de markt en wordt pas midden oktober 2014 gelanceerd. De parfum zou een frisse groene geur hebben dankzij de lelies en irissen die volop aanwezig zijn.

De vloeren van de originele Balenciaga winkel in Parijs dienden als inspiratie voor de frosted glass flacon.

Wat is jullie favoriete parfum voor dit najaar, Dolls?

“A woman’s perfume tells more about her than her handwriting” – Christian Dior

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here