Make-up tutorial

Te lang liggen snoozen? Of hebben de kids te veel getreuzeld aan de ontbijttafel? Stop panicking, ladies! Je hoeft écht geen (half) uur lang voor de spiegel te staan om jezelf te voorzien van een vleugje make-up. Hieronder heb ik een tutorial voor jullie klaar met tips om jezelf in no-time te maquilleren. Maar ik zeg het nu al, let niet op m’n Snoopy-pyjama. Ik heb deze tutorial voorbereid op een zondag waarop “wear pajamas. all day” het motto was :p

Snelle make up tips

Benodigdheden
  • 5 à 10 minuutjes tijd (afhankelijk van hoe snel/handig/getraind je bent)
  • BB- of CC crème
  • je favoriete oogschaduw
  • een goeie mascara
  • blush (niet noodzakelijk)
  • fixatiepoeder (niet noodzakelijk)
Tutorial

Een ‘snellere’ variant van de klassieke combinatie “dagcrème + foundation” is de BB- of CC-crème. Zo’n een multifunctionele crème is eigenlijk een all-inclusive product. Alle voordelen heb ik in een eerdere blogpost opgesomd, maar het belangrijkste pluspunt (voor mij dan toch) is dat het product de huid verzorgt zoals een dagcrème en tegelijk ook imperfecties camoufleert. Twee vliegen in 1 klap dus. Handig meegenomen wanneer je ’s morgens niet veel tijd hebt.

Wanneer het snel moet gaan, breng ik de CC-cream met m’n vingertoppen aan. Dit gaat supersnel, is eenvoudig en nadien hoef je ook geen borstel uit te spoelen.

Aangezien ik er zeker van wil zijn dat m’n CC-crème de ganse dag blijft zitten en niet wegsmelt, fixeer ik die een beetje met transparant fixatiepoeder. Dit gaat het gemakkelijkst met een grote poederborstel. Fixatiepoeder maakt het gelaat mat en is ook ideaal voor de vettere huidjes onder ons. Ik breng extra poeder aan op m’n oogleden omdat ik niet wil dat m’n oogschaduw in lijntjes vervaagt.

snelle make up tips

De eerste 3 minuten zijn om 🙂

Vervolgens breng ik oogschaduw op m’n oogleden aan. Ik gebruik hiervoor een bruine tint, maar je kan dus om het even welk (niet te opvallend) kleur gebruiken.

snelle make up

Ik breng ook een dun lijntje oogschaduw onder m’n onderste wimperrand.

snel oogschaduw aanbrengen

We zijn al 5 minuutjes ver.

Werk af met twee laagjes mascara en eventueel een beetje blush.

snel mascara aanbrengen

snel blush aanbrengen

En hup, je bent klaar om de deur uit te huppelen! (opgekleed, en niet zoals hieronder in een pyjama weliswaar :p)

snel make up aanbrengen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here