Een tijdje terug ging ik met een vriendin gezellig shoppen in Knokke en belandde oa dit kleine doosje in m’n winkelmandje. Het was de eerste keer dat ik iets kocht van het cosmeticamerk UNE, dus ik had zero ervaring met hun producten. Maar ik kan je nu al verklappen: deze creamy blush van UNE is ronduit G-E-W-E-L-D-I-G!

UNE blush

UNE?

Maar misschien eerst UNE kort aan jullie voorstellen. UNE brengt cosmeticaproducten op de markt die voor 98% tot 100% van natuurlijke oorsprong zijn.  De producten zijn vrij van parabenen, dierlijke grondstoffen, parfum, kunstmatige kleurstoffen, siliconen en oliën uit de petrochemie. Alvorens UNE een product op de markt brengt, wordt het nauwkeurig getest onder dermatologisch en/of oogheelkundig toezicht. De producten zouden dus ook geschikt zijn voor personen met een gevoelige huid. Maar liefst 10% van de ingrediënten die ze gebruiken, zijn afkomstig uit de bio-landbouw. Bovendien draagt het overgrote deel van hun producten het ECOCERT-label.

Het Ecocert-label waarborgt: 

  • dat alle gecertificeerde cosmeticaproducten minstens 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong bevatten die volgens door Ecocert goedgekeurde (milieuvriendelijke) productieprocessen werden verwerkt, waarbij de resterende 5% tot een zeer beperkte lijst moet behoren;
  • het verbod op het gebruik van synthetische geur- en kleurstoffen, parabenen, siliconen en glycolen. Uitsluitend enkele noodzakelijke synthetische ingrediënten voor welke nog geen equivalent van natuurlijke oorsprong bestaat, zijn toegestaan
  • dat de productieprocessen zo weinig mogelijk vervuilen en dat de verpakkingen biologisch afbreekbaar of recycleerbaar zijn.

Sterk. Niet?

Review creamy blush

UNE creamy blush

UNE creamy blush review

De breezy cheecks blush (B03) van UNE heeft een creamy textuur en is gemakkelijk aan te brengen met jouw vingers. Een beetje van dit product op jouw wangen, goed open wrijven en daar is de ‘ik-heb-net-een-stevige-wandeling-in-het-bos-achter-de-rug’-look! Ook een blushborstel zou geschikt zijn om jouw wangen te voorzien van een natuurlijke blos, maar dit heb ik zelf nog niet geprobeerd.

creamy blush

Deze creamy blush zit compact verpakt in een klein slider-doosje. Gemakkelijk overal mee naartoe te nemen in jouw handtas of clutch. Verwijder je het stickertje bovenaan het doosje, dan krijg je een spiegeltje. Altijd handig :p

Review creamy blush UNE

UNE

UNE heeft deze blush uitgebracht in 8 verschillende tinten. Helaas weet ik niet meer hoeveel deze blush exact kostte, maar ik herinner me wel nog dat het echt niet veel was. Online heb ik al prijzen gezien rond €11,00 à €12,00.

Producten van UNE zijn te verkrijgen bij Di en Galeria Inno.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here