M’n droge huid, het zal nooit m’n beste maatje worden, vrees ik. Wanneer ik m’n huid enkele dagen vergeet in te smeren met een intens voedende crème, verschijnen er schilfertjes op m’n benen of worden de ‘bobbeltjes’ op m’n armen weer erger. Vreselijk! Gelukkig bestaan er tal van lotions en crèmes die droge huidjes zoals die van mij terug doen stralen. De Nuxe body lotion is er zo eentje.

Nuxe body lotion

 

Eigenschappen van de Nuxe body lotion

 • ruikt overhéérlijk
 • smeert zeer goed uit dankzij de vloeibare textuur
 • dringt snel in de huid en laat geen vet laagje achter
 • 24u hydratatie
 • maakt de huid lekker zacht en soepel
 • vrij van parabenen

Al sedert m’n zwangerschap probeer ik zoveel mogelijk producten te mijden waar parabenen in verwerkt zitten. Ik heb toen een reportage op tv gezien over hormoonverstoorders en sindsdien let ik erop om verzorgingsproducten zoals douchegel, shampoo, gezichts- en bodycrèmes te kopen die vrij zijn van parabenen. Ook voor de verzorging van onze dochter let ik er op producten te gebruiken die geen parabenen bevatten.

Ik leerde de Nuxe body lotion kennen via PharmaMarket, een online apotheek waar je een ruim aanbod kunt terugvinden tegen een scherpe prijs. Bovendien krijg je de producten gratis thuis geleverd bij een bestelling vanaf €40,00. Super handig met een baby in huis of indien je de tijd niet hebt om langs te gaan bij de apotheek 🙂

Welke crèmes smeren jullie om jullie huidjes in topconditie te houden?

 

8 REACTIES

 1. Dat is echt schandalig van die parabenen en andere rommel dat ze in veel producten steken he :/! Let er ook al een paar jaar op maar simpel is het niet want er zijn nog zoveel andere slechtere ingrediënten maar je kan onmogelijk alles mijden dus :-). Ik gebruik nu meer en meer producten van Weleda (die zwangerschapsolie oa) en ben van plan om dat merk voor onze kleine poppemie ook te gebruiken. Welke merken gebruik jij verder voor jullie dochtertje?

  • Ja, het is inderdaad niet evident om parabenen (of andere schadelijke ingrediënten) volledig te mijden. Voor Ophélie gebruik ik de verzorgingsproducten van Galenco. Alle producten van Galenco zijn vrij van parabenen, kleurstoffen, ftalaten of essentiële oliën.

 2. Maar ze zitten wel vol met parfum… Ik weet het, ons zoontje heeft nu ook die producten en ruiken echt lekker, maar blijkbaar na een onafhankelijk onderzoek toch ook niet echt aanbevolen… Weleda daarentegen vrij van parabenen, kleur en geurstoffen. Zal ik zeker proberen nadat mijn producten van galenco uit zijn.

  • Hoe ver je daar in gaat, kiest natuurlijk ieder voor zich. Ik ben van mening dat er veel ‘slechtere’ producten te vinden zijn dan die van Galenco. Ik let er vooral op of een bepaalde crème of douchegel vrij is van parabenen.

 3. Ziet er goed uit. In de winter verschijnen er schilfertjes op m’n benen of worden de ‘bobbeltjes’ op m’n armen ook weer erger. Ik ga dan denk ik de Nuxe body lotion even proberen.

  Gr.
  Bjorn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here