Je zit op een terrasje in de zon en jouw make-up is zo aan het wegsmelten? Voorkom het met deze praktische make-up tips!

Om te starten breng je jouw dagcrème aan op het gelaat en de hals. Bij voorkeur is dit een hydraterende dagcrème die voorzien is van een (hoge) zonnefactor (SPF). Na de dagcrème breng je vervolgens een primer aan. Een primer is eigenlijk een laagje tussen de huid en de make-up. Het gebruik van een primer heeft meerdere voordelen:

  • een primer beschermt de huid tegen schadelijke stoffen van buitenaf of tegen bepaalde stoffen die aanwezig zijn in make-up
  • make-up en fond de teint blijven veel langer op z’n plaats zitten
  • een derde voordeel is dat een primer voorkomt dat jouw gezicht gaat glimmen

In de meeste primers zitten er siliconen. Ze maken de huid glad, laten poriën kleiner lijken en ze vullen bovendien fijne lijntjes op. Ik gebruik de kleurloze Prime And Fine Pore Refining And Anti-Shine Base van Catrice (zie foto). Deze is te koop bij Kruidvat.

Catrice primer voorkant Catrice primer achterkant Catrice primer and MUD loose powder

 

Na de primer is het de beurt aan de foundation. Een fond de teint die licht is van structuur is aangenamer in de zomer dan een super dekkend exemplaar. Je kan ook een BB- of CC-crème gebruiken. Deze crèmes zijn lichter van structuur en minder dekkend dan een doorsnee foundation.

Na het aanbrengen van de fond de teint, fixeer/ matteer ik deze met een (kleurloos) poeder. De Prep + Prime Transparent Finishing Powder Pressed van MAC is super. Deze is te koop in een MAC-store of online. Een dergelijk poeder zorgt er voor dat de fond de teint langer blijft zitten. Het losse poeder van MUD (zie foto) vind ik persoonlijk wat minder. Het losse poeder is minder gebruiksvriendelijk en na verloop van tijd begint m’n huid ’trekkerig’ aan te voelen.

MUD Loose Powder top MUD Loose Powder inhoud MUD Loose Powder Dior borstel MUD Loose Powder Dior borstel open

 

Tot slot kunnen pandaoogjes voorkomen worden door de wimpers in de verf te zetten met een waterproof mascara in plaats van een gewone mascara. De (lange) wimpers zullen met een zo’n mascara ook geen zwarte lijntjes nalaten op de bovenste oogleden.

Met bovenstaande make-up tips komen jullie gegarandeerd de zomer vlekkeloos door.

Succes, Dolls!

> Klik hier voor nog meer Make-up tips

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here