Ongeveer drie maanden geleden heb ik m’n wenkbrauwen laten microbladen en ik ben er echt wel enthousiast over. Aangezien microblading nog niet zo gekend is bij het grote publiek, zal ik de meest gestelde vragen die ik toen gekregen heb hieronder uitgebreid toelichten.

Wat is microblading?

Een 10-tal jaar lang was het bijtekenen van m’n wenkbrauwen een vast onderdeel van m’n make-up routine elke ochtend. Ik kleurde de uiteindjes van m’n wenkbrauwen zelf bij omdat die nét niet vol genoeg waren, vond ik. Ik gebruikte hiervoor een wenkbrauwpotlood of -poeder. Het bijkleuren nam uiteindelijk niet zoveel tijd in beslag, maar de tijd die ik kan winnen met minder lang voor de spiegel te staan, is natuurlijk mooi mee genomen aangezien ik ’s morgens nu twee kindjes heb klaar te maken om naar de kinderopvang te gaan. Ik dacht dat bijkleuren de enige oplossing was om in mijn ogen ‘de perfecte wenkbrauw’ te creëren, want ik hou nu eenmaal van volle wenkbrauwen. Tot ik ergens over microblading las!

Microblading is eigenlijk een vorm van permanente make-up, alleen blijft de ’tattoo’ maar ongeveer 1 à 1,5 jaar zitten, afhankelijk van jouw levensstijl en jouw huidtype. Vandaar dat microblading ook wel semi-permanente make-up wordt genoemd.

microblading wenkbrauwen aflijnen app Voor er van start wordt gegaan met de behandeling, worden er eerst enkele vragen gesteld, zowel op medisch als esthetisch vlak. Daarna wordt de juiste vorm getekend van de wenkbrauwen, rekening houdend met de vorm van het gelaat en de stand van de ogen.

Er zijn twee manieren om tot een mooi resultaat te komen door middel van microblading:

 • Strokes: deze techniek maakt dunne krasjes in de opperhuid. De kleine sneetjes in de huid worden dan bedekt met een laagje pigment. Het overtollig pigment wordt nadien weg geveegd en zo zijn de krasjes opgevuld met het pigment. Op die manier worden er haartjes nagebootst. Het pigment wordt afgestemd op jouw eigen haarkleur zodat het resultaat zo natuurlijk mogelijk is.
 • Ombre: deze techniek zorgt voor meer opvulling op plaatsen waar je weinig haartjes hebt. Bij deze vorm van microblading worden er geen krasjes maar kleine prikjes gemaakt in de opperlaag van de huid.

Bij mij werd een combinatie van deze twee technieken gebruikt. Vooraan werden er enkele strokes toegevoegd en de uiteindes van m’n wenkbrauwen werden voller gemaakt door de ombre techniek.

Na de behandeling kreeg ik een crème en een aantal wattenschijfjes mee. De wattenschijfjes waren lichtjes doordrenkt met een bepaald product waardoor ze vochtig waren. Wat het precies was weet ik niet goed, maar het rook wel precies naar Zwitsal. Elk half uur moest ik met een wattenschijfje zachtjes over m’n wenkbrauwen wrijven, tot m’n schijfjes allemaal op waren. Een ideaal tijdverdrijf tijdens de file :p ’s Avonds moest ik dan een kleine hoeveelheid crème met een wattenstaafje op m’n wenkbrauwen smeren. Dit moest ik 2 keer per dag doen tot de korstjes volledig weg waren.

microblading wenkbrauwen voor en na

Toen de behandeling net gebeurd was, waren m’n wenkbrauwen vrij donker. Maar het kleur werd véél lichter gedurende de weken die volgden; wat trouwens perfect normaal is. Na een week kwamen er donkere velletjes (niet echt korstjes dus) los van m’n wenkbrauwen. Eens die velletjes eraf waren, was het kleur plots veel lichter. Maar na een week werd het pigment terug donkerder. Oef, want ik was al ongerust dat het ‘maar dat zou zijn’.

Na een aantal weken mocht ik terug voor m’n touch-up behandeling. De touch-up, inbegrepen in de prijs, is nodig om de puntjes op de i te zetten. Ik vond bijvoorbeeld dat de eindjes van m’n wenkbrauwen nét nog iets donkerder mochten worden en dankzij die tweede behandeling zijn m’n wenkbrauwen net zoals ik ze wil.microblading wenkbrauw

Voor wie?

Heb je hele dunne wenkbrauwen of zijn ze niet symmetrisch? Of heb je wenkbrauwen die, zoals bij mij, niet overal even vol zijn zoals je zou willen? Dan is microblading de ideale oplossing. Er zijn wel enkele medische voorwaarden aan verbonden zoals:

 • je mag niet zwanger zijn
 • je mag geen diabetes hebben
 • niet aan te raden tijdens het ondergaan van chemotherapie
 • je mag geen eczeem of psoriaris hebben
 • je mag geen hart- of vaatziektes hebben

Is het pijnlijk?

Bon, ik ben geen ’truntje’ (daar zijn m’n west-vlaamse roots :p) maar ik moet eerlijk zijn: microblading is niet pijnloos. Ik had wel geen ervaring met tattoo’s dus ik wist ook niet waaraan ik mij kon verwachten. In het begin van de behandeling zijn de prikkende bewegingen (bij de ombre techniek) nog gemakkelijk te verdragen. Maar omdat die prikjes zo snel na elkaar komen en elk prikje wel een onaangenaam gevoel veroorzaakt, had ik na een 10-tal minuten wel pijn. Het voelde eigenlijk wat branderig aan. Gelukkig stelde Akira voor om een beetje verdoving te gebruiken. Halleluja :D! Zodra de verdoving z’n werk begon te doen, was het weer allemaal ok en kon ik er weer tegen aan.

Ik vond het plaatsen van de strokes minder pijnlijk dan de ombre.

Maar laat de pijn-factor niet bepalend zijn om de behandeling wel of niet te laten uitvoeren, want het resultaat is echt de moeite waard!

Voordelen

Ik heb m’n wenkbrauwen laten microbladen om tijd te winnen ’s morgens. Zoals sommigen zich naakt voelen zonder mascara of foundation, voelde ik mij niet goed in m’n vel als m’n wenkbrauwen niet bijgekleurd waren. Ik deed het dus élke ochtend, behalve wanneer ik ziek was en ik het gewoon niet kon opbrengen om me überhaupt te maquilleren. Het leek me ook super om bijvoorbeeld uit de douche te springen of aan het strand te liggen met perfecte wenkbrauwen zonder dat er maar een beetje make-up aan te pas is moeten komen :p Zalig, niet?!

Wenkbrauwen worden soms onderschat, maar ze zijn een héél belangrijk onderdeel van het gelaat. Deze foto’s tonen aan hoe anders je er kan uit zien met een ander stel wenkbrauwen:

Kostprijs?

Ik heb €350 betaald voor m’n 1ste behandeling én de touch-up.

Waar?

Er zijn ondertussen veel schoonheidssalons die microblading aanbieden maar ze zijn, helaas, niet allemaal even goed. Aangezien m’n wenkbrauwen heilig zijn, vertrouwde ik alleen the best om m’n wenkbrauwen te laten microbladen. Als het foutloopt, dan loop je wel minstens een jaar rond met belachelijk lelijke wenkbrauwen. Dat risico wou ik niet lopen en daarom wou ik m’n wenkbrauwen laten microbladen door Akira bij Brows & Beyond in Herentals. Ik volgde beide accounts een tijdje op Instagram en zag echt prachtige resultaten van de sessies. Er is wel een lange wachttijd, maar het is het wachten zeker waard!

Extra info

 • 24u voor dat de behandeling plaats vindt, mag je geen gebruik maken van alcohol, drugs, bloedverdunners (zoals aspirine).
 • Overmatig zonnen of een peeling ondergaan wordt ook afgeraden (zowel vlak voor als tot 6 weken na de behandeling)
 • De zone rond de wenkbrauwen moet een week droog blijven. Zwemmen, een sauna bezoeken of intensief sporten worden beter uitgesteld. Dit kan namelijk een effect hebben op het uiteindelijk resultaat.

 

Wat vinden jullie van microblading? En zouden jullie het zelf overwegen?

3 REACTIES

 1. Ik ben ook aan het overwegen om een microblading te laten doen. Ben jij tevreden over de kleur? Ik ben bang dat mijn wenkbrauwen te donker gaan zijn na zo’n microblading. Je praat ook over een kleine nabehandeling die je zelf moet doen. Betekent dit dan dat je best de hele dag vrij neemt?

  • Ik ben heel tevreden over het kleur want het is zeker niet te donker of te licht. Vóór dat de behandeling van start gaat, wordt er naar jouw eigen haarkleur gekeken om het juiste kleur te bepalen. Voor een natuurlijk resultaat moet het kleur van jouw wenkbrauwen dus zo dicht mogelijk bij dat van jouw haar aanleunen. Direct na de behandeling is het kleur wel donker, maar het uiteindelijke resultaat na enkele weken is héél wat lichter. De touch up behandeling gebeurt enkele weken na de eerste behandeling en neemt minder tijd in beslag. Je neemt best een halve dag vrij voor de touch up behandeling.

 2. Hallo!

  We zijn nu 1,5 jaar later. Nog steeds tevreden? Welke behandeling heb je ondertussen moeten (laten) doen?
  Ik overweeg dit ook heel erg maar mijn man is wat terughoudender…
  Bedankt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here