Als het op oogmake-up aankomt, heb ik een zwak voor bruintinten. Bruine oogschaduw laat zowel groene als blauwe ogen stralen. Ik gebruik altijd een viertal tinten oogschaduw, gaande van lichtbeige tot donkerbruin.

TIP: Wist je dat taupe past bij alle oogkleuren?

Hieronder kunnen jullie een stappenplan terug vinden voor wanneer het nét dat tikkeltje meer mag zijn: de golden brown smokey eye make-up tutorial!

 

Basis

Ik start altijd met een mat licht kleur als basis op gans m’n ooglid. Vergeet de ooghoekjes en de huid nét onder de wenkbrauw niet. Hier gebruik ik ‘Foxy’ uit het Urban Decay Naked Palette 2. Je kan ook een oogprimer of wat concealer als basis gebruiken.

UD Foxy

Tutorial basis

 

Color

Op m’n bewegend ooglid breng ik dan met een penseel de eerste bruintint aan. Hiervoor gebruik ik ‘Bronze’ uit de lijn ‘Color Tattoo 24HR by Eyestudio’ van Gemey-Maybelline. Binnenkort kunnen jullie hier een review over dit product lezen. Stay tuned, Dolls 🙂

GM Tattoo Bronze GM Tattoo Bronze eye

Tutorial Tattoo Tutorial GM Tattoo Bronze

Ook net onder m’n onderste wimperrand breng ik met een penseel een beetje van dit kleur aan.

Tutorial Tattoo bronze

Vervolgens kleur ik de buitenkant van m’n ogen in met een donkerder kleur. ‘Busted’ uit het UD Naked Palette 2 is hier ideaal voor.

UD Busted

Make up tutorial golden brown smokey eyes

Ook net onder m’n wimperrand, enkel aan de buitenkant, breng ik wat van dit donkerste kleur aan.

Make up tutorial

Nadien dep ik wat goudkleurige oogschaduw in m’n ooghoek en op het midden van m’n bewegend ooglid. ‘Half Baked’ is hier perfect voor.

UD Half Baked

Make up tutorial smokey eyes

 

Blend it, baby!

De volgende stap is super belangrijk: blenden. De bedoeling van het blenden is, dat alle kleuren nice and smooth  in elkaar over gaan, zodat er geen plotse kleurverschillen zichtbaar zijn. Blijf zo lang blenden als nodig.

Tutorial smokey eyes

 

Finishing touch

Vervolgens kleur ik zowel m’n onderste als m’n bovenste waterlijn in met zwarte kohl. De bovenste waterlijn inkleuren wordt ook wel tightlinen genoemd. Het voordeel van tightlinen is dat jouw wimpers er voller uitzien.

Make-up tutorial golden brown smokey eyes

Make-up tutorial

TIP: Lukt het niet zo goed om de bovenste waterlijn in te kleuren? Breng wat kohl aan op de onderste waterlijn en knijp je ogen goed dicht voor enkele seconden. Op die manier zal jouw bovenste waterlijn ook gekleurd zijn.

Tot slot werk ik m’n ogen af met wat gitzwarte vloeibare eyeliner en 2 laagjes mascara.

Golden brown smokey eyes

 

 

 

 

9 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here