Enkele weken geleden testte ik voor het eerst de L’Oréal Low Shampoo; een shampoo zonder sulfaten waardoor je haar niet gaat schuimen bij het wassen. Bij het kopen van douchegel, bodylotion, deo, … let ik er zoveel mogelijk op om producten zonder parabenen en andere schadelijke stoffen in m’n winkelkar te leggen. Toen ik de low shampoo van L’Oréal zag staan in de winkelrekken, wou ik deze dan ook zeker proberen.

Wat zijn sulfaten?

Sulfaten zijn zeer krachtige (lees: agressieve) reinigers en zijn terug te vinden in het merendeel van de shampoos. De meest voorkomende sulfaten zijn:

  • Ammonium Laureth Sulfate (ALES)
  • Ammonium Lauryl Sulfate (ALS)
  • Sodium Laureth Sulfate / Sodium Lauryl Ether Sulfate (SLES)
  • Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

Aangezien sulfaten net extreem goed zijn in het reinigen, zullen ze niet enkel het vuil en de overtollige olie laten verdwijnen, maar kunnen ze ook onze hoofdhuid irriteren en ons haar uitdrogen. Vooral mensen met beschadigd, gekleurd, droog of krullend haar zouden hun reguliere shampoo beter inruilen voor een sulfaatvrij exemplaar.

Mijn “LOW SHAMPOO-ervaring”

Op de kleine handleiding staat dat je 10 tot 15 pompjes van de shampoo op nat haar dient aan te brengen, maar aangezien ik zeker wou zijn dat het product echt overal goed z’n werk kon doen, heb ik 10 keer extra gepompt. Gewoon, voor de zekerheid :p Daarna heb ik het product goed ingemasseerd, van aan de haarwortels tot aan de puntjes. Net omdat de low shampoo niet schuimt, voelt het aan alsof je je haar met een conditioner aan het wassen bent. Na een drietal minuutjes te laten inwerken, mag de shampoo uitgespoeld worden en écht waar, m’n haar voelde immens zacht aan.

L’Oréal heeft voor 3 verschillende haartypes een low shampoo op de markt gebracht, elk met een ander kleurtje. Meer info vind je hier. Ik heb de variant uitgetest voor droog of krullend haar. Vroeger had ik geweldig veel krullen maar sinds m’n twee zwangerschappen ben ik een héél groot deel van m’n krullen verloren :s De krullen zijn dus zo goed als verdwenen maar m’n droge puntjes zijn gebleven. Daarom heb ik voor de paarse variant gekozen van de low shampoo.

Helaas is er 1 minpuntje aan de low shampoo die ik getest heb 🙁 M’n haarwortels worden sneller terug vettig dan wanneer ik m’n haar was met een gewone shampoo. Deze low shampoo beveel ik dus niet aan bij mensen met snel vet wordend haar, tenzij je graag elke dag je haar wast :p

 

Welke shampoos gebruiken jullie het liefst?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here