Keer op keer ben ik blown away wanneer ik zie wat de juiste make-up kan doen met een gezicht. Nemen we nu bijvoorbeeld (de make up-artist van) Kim Kardashian. Door een spel van donkere (bronzing powder) en lichte kleuren (highlighter) wijzigt de vorm van haar gezicht.

Contouring

Dankzij make-up kan je ook  ver uiteen liggende ogen dichterbij brengen, diepliggende ogen meer naar voor brengen, een neus versmallen, lippen dikker laten lijken, enz…

Wanneer ik me in het weekend opmaak, durf ik af en toe wel eens te experimenteren met contouring door bronzer net onder m’n jukbeenderen en op m’n voorhoofd (tegen m’n haarlijn) aan te brengen. Ook probeer ik m’n neus wat te versmallen door een dun lijntje concealer verticaal op m’n neus aan te brengen.

Eerlijk toegegeven: ik cheat wel bijna dagelijks door m’n ogen optisch te vergroten. Benieuwd naar mijn make up secrets? Laat jouw ogen groter lijken met deze make up tips!

Conceal

Gebruik concealer om donkere kringen te verdoezelen. Donkere kringen geven een vermoeide indruk. Gebruik hierbij de driehoek-tip. Terwijl je toch aan het concealen bent, neem dan ineens ook jouw binnenste ooghoeken mee. Je zal versteld staan van het verschil!

Waterlijn

Kies niet voor een zwart oogpotlood om jouw waterlijn in te kleuren, maar ga voor een beige, lichtroze of nude potlood. Hieronder is het verschil duidelijk te zien. Op mijn rechteroog (voor jullie links) heb ik m’n waterlijn zwart gemaakt. Op mijn linkeroog (voor jullie rechts) heb ik een lichtroze kleur op m’n waterlijn aangebracht. M’n onderste wimperrand heb ik dan een beetje aangezet met donkere oogschaduw.

Laat jouw ogen groter lijken met deze make up tips

Laat jouw ogen groter lijken met deze make up tips

Ik gebruik hiervoor een lipliner (kleur: naked liner) van MAC. Inderdaad, een multi-functioneel potlood. Ik gebruik het als oogpotlood en als lippotlood. Ook wanneer ik donkere lipstick draag, gebruik ik eerst een lipliner die matcht met m’n lipstick. Nadien trek ik een dun lijntje, net buiten m’n liprand, met deze lichte lipliner. Dit zorgt voor een mooi contrast en laat m’n lippen nog beter uitkomen.

Mascara

Zet jouw wimpers aan met enkele laagjes mascara. Mijn favoriete mascara is de Telescopic van L’Oréal. M’n wimpers worden mooi van elkaar gescheiden en krijgen extra volume. Gebruik eventueel een wimperkrultang of valse wimpers. Wimpers die krullen openen ook jouw oogopslag.

Lichte oogschaduw

Breng een lichtbeige oogschaduw aan op de binnenste ooghoeken, rond het traankuiltje. Deze truc geeft je onmiddellijk een fris uitgeslapen look.

Eyeliner

Wanneer je een eyeliner aanbrengt op jouw bovenste ooglid, probeer het lijntje dan zo dicht mogelijk tegen je wimperrand te tekenen. Ruimte tussen de wimpers en het lijntje is not done. Breng de eyeliner niet aan over jouw volledig oog, maar over maximaal 2/3 van het oog. Het lijntje begint best dun en mag iets dikker eindigen in de buitenste ooghoek. Of je er een wing aan toevoegt, kies je volledig zelf.

Kohl

Breng een beetje donkere kohl aan net onder jouw waterlijn. Start in het midden van het oog met een dun lijntje en maak het lijntje dikker naarmate je naar je buitenste ooghoek nadert.

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen bepalen onze gelaatsuitdrukkingen waardoor ze super belangrijk zijn. Een paar keer per week pluk ik met een pincet overtollige haartjes weg. Ik hou van sprekende wenkbrauwen à la Audrey Hepburn, Emma Watson, Sofie Vergara en uiteraard Cara Delevingne, het topmodel met het bekendste paar wenkbrauwen van de laatste jaren. Bang om ze zelf bij te trimmen? Spring eens binnen bij een schoonheidsspecialiste in jouw buurt.

De wenkbrauwen wat bijwerken zal de ruimte tussen jouw ogen en wenkbrauwen vergroten. De juiste vorm voor jouw wenkbrauwen zullen jouw oogopslag en mimiek ook ten goede komen.

Mijn wenkbrauwen zijn helaas niet overal even vol. Mijn oplossing? Ik werk ze bij met een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder in hetzelfde kleur als m’n wenkbrauwen.

Vermijd gezwollen ogen

  • Was jouw gezicht af en toe met koud water. Dit zorgt voor een betere bloedcirculatie in jouw gezicht.
  • Beperk de hoeveelheid zout in jouw voeding wanneer je last hebt van vochtophopingen rond de ogen en drink voldoende water. Zout houdt namelijk vocht vast in het lichaam.
  • Slaap voldoende om ’s morgens puffy eyes te vermijden.
  • Leg gedurende een kwartier afgekoelde theezakjes (groene thee of kamille) of schijfjes koude komkommer op de ogen. Dit zal eventuele zwellingen wegnemen.
  • Wanneer je oogcrème gebruikt, is het beter om deze niet te dicht rond of op het oog aan te brengen. De oogcrème breng je met jouw vintertoppen al ‘kloppend’ aan rond het oog waar je bot voelt. Terwijl je slaapt, zal de oogcrème vanzelf zich verplaatsen richting het oog toe.

In het boek Makeup makeovers van MUA Robert Jones staan vele prachtige voorbeelden van hoe je een gezicht optisch kunt ‘corrigeren’ door middel van make-up. Ik heb het boek al lang en het behoort nog steeds tot één van m’n favorieten.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here