Een haat-liefdeverhouding. Zo kan ik eigenlijk de relatie met m’n huid het best omschrijven. Ik ben in m’n puberteit altijd gespaard gebleven van acné en een puistje komt enkel piepen wanneer m’n hormonen een keer per maand op hol slaan.

Maar de huid op m’n bovenbenen en -armen is jammer genoeg niet bepaald fluweelzacht te noemen. Op die lichaamsdelen heeft m’n huid, sinds kleins af aan, last van ‘oneffenheden’ (ik noem ze m’n bobbeltjes), waardoor ze wat ruwer aanvoelt dan de huid op andere lichaamsdelen. Best vervelend. Zeker wanneer bijvoorbeeld mensen m’n bovenarm aanraken bij een ontmoeting. Ja, idd. Dan flitst er even door m’n hoofd: “Oh néé! Da’s totaal niet zacht. Die denkt nu wellicht dat ik één of andere huidziekte heb.” Of wanneer ik midden in de zomer de vraag krijg ‘Hé, heb je koud? Je hebt kippenvel!’ Uhu… Rolling my eyes…

Ik ben in m’n tienerjaren hiervoor wel eens langs geweest bij een dermatoloog. Ik kreeg toen een voorschriftje mee naar huis om een speciale zalf te laten maken door de apotheker en ik moest me een tijdlang wassen met een donkerbruine (niet zo lekker geurende) glycerine zeep. Dagelijks douchen werd me ook ten stelligste afgeraden, want water heeft een uitdrogend effect. De bobbeltjes verminderden wel na verloop van tijd, maar ze hebben nooit volledig afscheid van mij kunnen nemen :p

Ondertussen heb ik er mee leren leven dat m’n huid nu nét niet aanvoelt als dat van een pasgeboren baby. Maar er zijn ergere dingen in het leven of serieuzere huidaandoeningen dan dat, denk ik dan.

La Roche-Posay Lipikar wasolie

La Roche-Posay Lipikar wasolie La Roche-Posay

Sinds kort verwen ik m’n huid onder de douche met de Lipikar wasolie van La Roche-Posay. Een wasolie voor de droge tot de extreem droge huid.

De pluspunten van deze wasolie zijn:

 • zeepvrij
 • bevat geen alcohol, parabenen of kleurstoffen
 • neutrale pH
 • geschikt voor de droge tot extreem droge huid
 • herstelt de huidbarrière
 • voedt de huid intens
 • geschikt voor volwassenen en kinderen
 • kalmeert de huid
 • te gebruiken in het bad of onder de douche

Ik heb deze wasolie al een paar keer gebruikt onder de douche en in het bad. Tijdens het wassen verandert deze olie in zacht schuim. Na het baden of douchen, is het de bedoeling dat je je droog dept in plaats van droog wrijft. De olie laat een beschermingslaagje achter op de huid die je er anders onmiddellijk terug af wrijft.

Nadelen zijn er niet, volgens mij. Wanneer je op zoek bent naar een doucheproduct à la Tahiti dat ruikt naar tropische bloemen, dan zal deze wasolie je wellicht teleurstellen aangezien dit doucheproduct geen fris of zoet geurtje op je huid nalaat. Je ruikt de olie praktisch niet. Maar voor mij vormt dit totaal geen probleem.

M’n huid voelt na het wassen toch minder trekkerig aan. Ze lijkt ook beter gevoed. Stiekem hoop ik dat m’n bobbeltjes ook zullen verminderen al denk ik dat ik hier toch een beetje meer geduld moet voor uitoefenen 🙂

Deze wasolie is verkrijgbaar bij de apotheek of online. De exacte prijs ken ik niet want ik heb deze wasolie van een vriendin gekregen.

Welke huidverzorgingsproducten gebruiken jullie?

 

4 REACTIES

 1. Ik heb ook altijd superdroge huid! Ook vooral mijn armen en benen 🙂 ik moet echt dagelijks een dikke body butter gebruiken om daarvan af te zijn (en dan hopen dat het de hele dag blijft…) helpt het echt goed? Anders wil ik dit ook wel eens proberen 🙂

  Die douchecremes van nivea enzo (die hydrateren en wassen in 1) heb ik al geprobeerd maar daar merk ik geen verschil bij…

  Leuke review!

  xx Anka

  http://www.teacupsanddresses.com

  • Dankjewel 🙂

   Sinds ik deze olie gebruik, merk ik wel al een lichte verbetering. De bobbeltjes op m’n armen zijn aan het verminderen, dus dat vind ik wel al een prestatie :p Die douchecrèmes van Nivea hebben bij mij helaas ook niet het gewenste resultaat :s

   Ik ga mij de bijhorende bodycrème aanschaffen en dagelijks goed smeren. Wie weet zijn we dan verlost van onze megadroge huid 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here