De natuur een handje toesteken. Althans, zo zie ik het 🙂 Sinds enkele maanden hebben m’n krullen last van acute luiheid en ik liep er nogal wat ambetant van. Willen maar niet kunnen, zo leek het erop. En voeg er nog wat pluis aan toe en ik had bad (hair) days om U tegen te zeggen. Trucjes die ik vroeger toepaste om wilde krullen te creëren, gaven niet meer het gewenste resultaat.  Zo ging ik vroeger bijvoorbeeld met net gewassen haar gaan slapen. De volgende ochtend stond ik op met een haardos vol krullen. Of m’n haar ondersteboven droogblazen, werkte vroeger ook maar nu niet meer.

krullen maken Max Pro Twist

Maar voor elk probleem, groot of klein, bestaat een oplossing 🙂 Een krultang aanschaffen leek me de eenvoudigste/snelste oplossing en daarom heb ik onlangs een krultang gekocht op het I Love Beauty-event. Een vroeg Sinterklaasgeschenk voor mezelf.

Krullen maken met de Max Pro Twist

M’n allernieuwste aanwinst is van Max Pro, een professioneel kappersmerk met stijl-en krultangen, borstels en andere accessoires in hun assortiment. Aangezien ik een dummy ben op vlak van krultangen, moest de krultang zo eenvoudig mogelijk zijn in gebruik. Geen klepjes waar je jouw haar moet tussen steken enzo. Nee, gewoon een staaf waar ik m’n haar kan rond draaien was meer dan voldoende.

Max Pro Twist krultang

Max Pro Twist krultang

Max Pro Twist krultang

Max Pro Twist krultang

Toegegeven, in het begin verliep het niet zo vlotjes. Plots moesten m’n hersenen wennen aan het spiegelbeeld waardoor m’n handen volledig het omgekeerde deden dan wat m’n hersenen wilden. Ook half slaperig eraan beginnen bleek geen goed plan te zijn. Maar ondertussen, enkele oefenbeurten later en wat brandwondjes rijker, gaat het toch al stukken sneller.

De krultang bereikt in no-time de gewenste temperatuur. Ideaal voor mij want ’s morgens moet het altijd snel gaan. Ik spuit op voorhand wat Thermal Protector Smooth van Indola op m’n haar om m’n haar te beschermen tegen de hitte en laat het opdrogen. Zodra de krultang aangeeft dat ze 180°C warm is, kan ik aan de slag. Ik doe m’n (droog) haar in een dot en laat er de onderste lokken van tussen. Ik draai ze stuk voor stuk rond de krultang, tellen tot 5, loslaten en hup: daar is de eerste bouncy krul al!

krullen maken 1

krullen maken 2

En zo doe ik het met de rest van m’n haar. De ene krul maak ik soms wat dikker dan de ander of soms span ik m’n haar wat meer aan rond de tang waardoor de krul nog méér krult. Nadien ga ik er eens met m’n handen door om de krullen los te maken.

En dit is het resultaat: geen pluizig haar meer en veel krullen! Net zoals ik het wil.

krullen maken 3 krullen maken 4

De volgende dag werk ik hier en daar een krul bij en spuit ik nadien nog wat #TXT07 volume texturizing spray van L’Oréal tussen m’n haarwortels.

Gelijkaardige krultangen kan je ook online terug vinden.

Haarproducten

En deze producten gebruik ik wanneer ik m’n haar net gewassen hebben:

hair style products

  • Damage Repair serum van Garnier op m’n droge puntjes
  • Leave-In Conditioner van Indola
  • Volume & Restructure spray van Indola (wissel ik af met de andere sprays)
  • Beach Babe – Texturizing Salt Spray van Schwarzkopf (wissel ik af met de andere sprays)
  • #TXT06 Wave Creating Spray van L’Oréal (wissel ik af met de andere sprays)
  • Fresh Curls mousse van Redken

Wat zijn jullie favoriete hairstyling producten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here