Bij het begin van een nieuw jaar horen dito kapseltrends. Ik word helemaal happy bij het zien van een trendy haircut, maar zelf durf ik – eerlijk gezegd- niet echt te experimenteren. M’n bezoekjes aan de kapper beperken zich tot maximaal 3 keer per jaar om m’n droge puntjes af te knippen. Tussendoor laat ik m’n haar wel af en toe eens stijlen of opsteken. Het “zotste” wat ik ooit heb gedaan was een carré’ke (een bob heet dat nu dezer dagen) en een froefroe. Ik weet het. Nogal saai, niet?

Ik denk dat m’n schrik om te experimenteren voortvloeit uit een mislukte opgeknipte carré tijdens het begin van m’n tienerjaren. Bij een vriendin uit de lagere school was die carré zo mooi. Maar dat meisje had stijl haar. Ik heb krullen. Zien jullie het al voor zich? Ai ai, m’n haar zag er niet uit! Helaaaaas bestaan hier ook foto’s van, maar die zal ik jullie besparen 🙂

Ik denk er nu wel aan om binnenkort weer eens “zot” te doen. Alé, “zot” op mijn manier, hé :p Verwacht je dus niet aan een kort kapsel of een kleurtje à la Nicole Richie. Zodra ik de stap heb gezet, zullen jullie het resultaat kunnen zien op m’n Instagram- en Facebook-account.

Kapseltrends 2015

In 2015 staan de woorden ‘casual’ en ‘kleur’ centraal. Hoe meer het lijkt alsof je net uit je bed komt gerold, hoe beter. Er moet dus niet te veel styling aan te pas komen om hip te zijn in 2015. Heb je rood haar? Lucky you, want rood is het kleur van dit jaar!

Red is the new black

Van lichtros tot donkerpaars. Alle roodtinten scoren dit jaar!

Rood haar - hipste kapseltrends 2015

Rood haar - hippe kapseltrends 2015

Rood haar - hippe kapsels 2015

Rood haar - hipste kapsels 2015

De (edgy) pixie cut

De durvers kozen vorig jaar al voor een kort kopje. Nu krijgt de pixie cut nog een edgy kantje door bijvoorbeeld de zijkant kort te scheren. Ik ben fan!

Pixiecut - hipste kapseltrend 2015 haar kapsels

Edgy pixiecut - hipste kapseltrend 2015 haar kapsels

Edgy pixiecut - hipste kapseltrend 2015 haar kapsels

Edgy pixiecut - hipste kapseltrend 2015 haar kapsels

 Boho

Denk aan vlechtjes, nonchalante waves, fishtails en prachtige accessoires om in jouw haar te verwerken.

Waves - hipste kapseltrend 2015 haar kapsels

Fishtail - hipste kapseltrend 2015 haar kapsels

Boho hair - hipste kapseltrend 2015 haar kapsels

beach waves - hipste kapseltrend 2015 haar kapsels

Vlecht - hipste kapseltrends 2015

Granny chic

Grijs haar is niet langer uitsluitend voor oudere mensen. Ook de jeugd kan er perfect mee weg. Rihanna en Kylie Jenner zijn ons reeds voor gegaan.

granny chic - kapseltrend 2015

granny chic - hipste kapseltrends 2015

Soft ombre & tortoise

Een geleidelijke, zachte overgang tussen 2 kleuren. Het hoeft niet meer persé van bruin naar blond te gaan. Anno 2015 kan het ook van bruin naar blauw, van grijs naar paars, … De overgang mag niet abrupt zijn. Gaat het ene kleur niet geleidelijk over in het ander kleur, dan kan je -helaas- niet van een ombre spreken.

ombre - hipste kapseltrends 2015

pink ombre - kapseltrends 2015

Vind je een ombre nog te gewaagd? Kies dan voor een subtiele sunkissed look door highlights te combineren met lowlights. Dit zijn tinten die nét iets donkerder en nét iets lichter zijn dan jouw eigen haarkleur. Deze trend in beautyland wordt een tortoise shell genoemd. Synoniemen zijn écaille of simpelweg tortoise.

Deze kleurtechniek is gebaseerd op de prachtige kleurschakeringen van een schildpad. Het effect van de tortoise? Een haardos met natuurlijke kleurschakeringen die jouw gelaat doet stralen én extra volume geeft aan jouw kapsel.

Het voordeel van een tortoise? Het is mogelijk bij elke haarkleur! Blake Lively en co zijn alvast fan! En wij ook 🙂

Tortoise

Tortoise shell

 

 

11 REACTIES

  1. Ik ga volgende week naar de kapper en ik denk dat ik het koper in mijn haar naar boven ga halen. Dus een beetje in de rood trend he haha. Leuk artikel

    Imke xx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here