Als het op mascara aankomt, dan ben ik eigenlijk wel een mega-strenge. Ofwel is het liefde op het eerste gezicht ofwel vind ik het brol en verdwijnt die mascara ergens onderaan in m’n make-up stash. Waarom ik zo veeleisend ben? Ik vind dat mascara een make-uplook volledig kan maken of kraken. Samenklittende wimpers? Of een onhandig borsteltje? No, thanks!

Een mascara moet dus aan verschillende voorwaarden voldoen, alvorens ik hem een tweede keer zal kopen. Hij moet op z’n minst zowel lengte als volume creëren. Dit is de basis vereiste, want waarom draag je als vrouw anders mascara? Daarbij komt nog dat ik klontertjes of samenklittende wimpers een serieuze afknapper vind. Ik zie soms vrouwen met op elk oog 5 dikke zwarte wimpers… #fail

Qua kleur vind ik bij sommige types donkerbruin mooier dan zwart. In de lente/zomer kan blauwe of groene mascara ook wel mooi zijn. Mijn voorkeur (voor dagelijks gebruik) gaat uit naar een mascara die m’n wimpers gitzwart maken.

Oja, nog iets. Een klein detail maar. Er mag geen vreemd chemisch geurtje aan zitten. Ik zit er heus niet aan te snuffelen, hoor :p Maar sommige mascara’s word ik overdag gewaar door de geur. Het irriteert me niet, maar ik vind het gewoon raar dat ik m’n mascara ruik.

And last but not least, de mascara moet makkelijk aan te brengen zijn. Ik heb het al meegemaakt dat het borsteltje veel te groot of onhandig is waardoor er meer inkt aan m’n oogleden of in m’n ooghoeken hangt dan aan m’n wimpers :p

Uiteraard heb ik zo m’n favorietjes. En sinds kort zijn er dat twee!

 

De beste mascara’s

Telescopic van L’Oréal

L'Oréal Télésopic beste mascara

 

Al jaren ben ik een keigrote fan van de Telescopic mascara’s van L’Oréal. M’n absolute favoriet EVER! Het kleine harde kammetje kan m’n wimpers probleemloos van elkaar scheiden, wat volume creëert. Zowel de korte wimpertjes dichtbij m’n binnenste ooghoeken als de langere in het midden van m’n oog. Bovendien slaagt deze mascara er ook nog eens in om m’n wimpers extra lengte te geven, want met het kleine kammetje kan je mascara aanbrengen van aan de basis van jouw wimpers tot voorbij de wimperpuntjes.

Telescopic beste mascara review

 

Door het harde kammetje heb ik ook geen last van klontertjes, wat wel soms het geval is met mascara’s met een borsteltje. Deze Telescopic mascara kost ongeveer €15,00 (afhankelijk van het type) en kan je in de supermarkt of makkelijk online kopen.

Dus kort samengevat: én lengte, én volume, én goedkoop én bye bye klontertjes? I think we have a winner!

 

Le Volume de Chanel

Chanel le volume beste mascara

 

Deze luxueuze beauté heb ik gekregen van een vriendin voor Kerst. En wat was ik happy! Op het doosje staat ‘volume en krul voor elke wimper’ dus ik stond te popelen om deze mascara thuis uit te proberen.

En Chanel stelt nooit teleur. Deze high-end mascara geeft m’n wimpers veel volume en laat ze krullen. Geen klontertjes te bespeuren en prachtig zwart. Nog een pluspunt: er zit voldoende inkt aan het borsteltje bij het opendraaien.

Le volume de Chanel review

 

Le volume de Chanel review

 

Deze mascara kan je verkrijgen bij de parfumerie of online. De prijs voor deze mascara bedraagt momenteel €28,80, normaal gezien €32,00.

En dit is het resultaat. Links op de foto (m’n rechteroog) draag ik Le Volume de Chanel. En rechts draag ik Téléscopic van L’Oréal. Wat vinden jullie de beste mascara?

Review de beste mascara

Zijn jullie nog op zoek naar de perfecte mascara? Of heb je al jullie holy grail mascara gevonden? Laat het hieronder maar weten want ik ben keibenieuwd!

 

Meer lezen over make-up? Bekijk het hier.

 

10 REACTIES

  1. Ik heb de Inimitable en Inimitable Intense (extra zwart) van Chanel. Ook heel tevreden over! De verkoopster herkende hem zelfs als ik hem aanhad 🙂 het is geen borsteltje, maar eerder een soort kammetje. Handig om te gebruiken!

  2. Hallo, zijn allebei even mooi! Ikzelf zweer bij it-lash van dior. Volume, lengte, definitie, alle haartjes worden gescheiden door het polymeer borsteltje wat ook zorgt dat dit niet aan je huid kleeft of blijft plakken als je hapert. Zeker eens proberen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here