Darphin body scrub test

Wens je jouw ietwat ruwe huid geleidelijk aan om te ruilen voor een zachter exemplaar? Dan gebruik je best 1 keer per week een scrub onder de douche. Een goeie scrub-beurt is ook aan te raden indien je naar een zonnige bestemming vertrekt en je bij thuiskomst zo lang mogelijk wil nagenieten van je vakantiekleurtje. De Darphin body scrub op basis van abrikozenzaadjes is momenteel m’n favoriet onder de body scrubs. Ik vertel je hieronder waarom 🙂

 

Darphin body scrub

De body scrub van Darphin op basis van abrikozenpitjes ruikt subtiel fruitig en is ideaal voor wekelijks gebruik. De scrub is van textuur te vergelijken met een crème maar dan met zwarte fijne korreltjes er in verwerkt. Deze exfoliator bestaat voor 90% uit natuurlijke bestanddelen en is vrij van parabenen.

Darphin body scrub

De Darphin body scrub kan je hier verkrijgen. Aangezien de scrub gemakkelijk uitsmeert, kan je lang doen met de tube.

 

Waarom scrubben?

Onze huid maakt non-stop nieuwe cellen aan. Een deel dode huidcellen wordt afgevoerd door ons gewoon af te drogen na het douchen of door de wrijving van kledij tegen onze huid. Maar niet alle dode cellen worden zo gemakkelijk van onze huid onttrokken en daarom is het belangrijk om regelmatig te scrubben (of te exfoliëren). Het regelmatig weg scrubben van die dode huidschilfertjes zorgt er namelijk voor dat onze huid opnieuw kan ademen.

Ik som hieronder even de voordelen op van een goeie scrub:

  • Jouw huid krijgt er die gezonde glow door.
  • Is jouw huid iets ruwer van aard? Door een regelmatige scrub beurt zal jouw huid zachter beginnen aanvoelen dan voorheen.
  • Wie last heeft van ingegroeide haartjes zal een verbetering opmerken als er wekelijks gescrubd wordt.
  • Indien je het maximum uit jouw verzorgingsproducten wil halen, dan is het ook aan te raden om regelmatig te scrubben. De huid zal de ingrediënten beter opnemen.
  • Vertrek je naar een zonnige bestemming of gebruik je een zelfbruiner(*)? Dan is een scrub op voorhand ook geen overbodige must om mooi egaal te bruinen.

(*): bekijk hier mijn review over de Marc Inbane tanning spray.

 

Hoe(veel) scrubben?

Ik scrub normaal gezien 1 keer per week onder de douche. Maar hoeveel keer je het best scrubt, hangt af van jouw huid. Heb je een gevoelige huid dan scrub je best niet twee keer per week.

Ik doe een ruime hoeveelheid scrub op m’n washandje en wrijf met een lichte druk m’n lichaam in. Eens ik m’n volledige lichaam heb ingewreven met de scrub, spoel ik alles af. Hard gaan schrobben is niet aan te raden want zo kan je de meer gevoelige zones gaan irriteren.

De ene scrub is de andere niet. Zo bestaan er scrubs speciaal voor het gelaat en andere zijn meer gericht op het lichaam. Exfoliators voor het lichaam zou ik niet gebruiken op m’n gelaat en vice versa. Ben je op zoek naar een goeie body scrub? Dan is deze van Darphin een aanrader!

 

Gebruiken jullie al een scrub voor jullie lichaam? Hoe vaak scrubben jullie?

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here