Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar mijn haarkleur verkleurt nauwelijks in de zomer, zelfs niet wanneer ik op reis ben geweest. Toen ik de reclame van L’Oréal zag deze zomer, belandde de Casting Sunkiss Jelly in m’n winkelmandje bij m’n eerstvolgend bezoekje aan het Kruidvat.

De Casting Sunkiss Jelly ligt ondertussen al enkele maanden in m’n badkamer en ik heb dit product meerdere keren op m’n lokken aangebracht.

Casting Sunkiss Jelly

Misschien eerst even een woordje uitleg over dit product. De Casting Sunkiss Jelly belooft een permanente geleidelijke verheldering van de natuurlijke haarkleur en bestaat in 3 varianten.

  • 01: voor natuurlijk donkerblond tot lichtbruin haar
  • 02: voor donkerblond haar
  • 03: voor lichtblond haar

Casting Sunkiss Jelly

Je kunt de gel aanbrengen op jouw ganse haardos, op enkele dunne lokken om highlights te creëren of enkel op de puntjes voor een tie & dye effect(*). De gel breng je aan op droog of handdoekdroog haar en hoeft niet uitgespoeld te worden. Jouw haar laat je tot slot gewoon drogen.

Het verhelderend effect wordt intenser wanneer jouw haardos vaak wordt blootgesteld aan de zon of wanneer je jouw haar droogt met een föhn.

Deze gel bleekt het haar met maximaal 2 tinten. De Casting Sunkiss Jelly is vrij van ammoniak, makkelijk aan te brengen en ruikt overigens heel lekker.

Review

Wie me kent, mij volgt op social media of deze blog al eens heeft bezocht, weet dat mijn haar donkerbruin is. Normaal gezien is deze gel dus niet voor mijn haarkleur geschikt omdat m’n haar een rosse schijn zou kunnen krijgen na gebruik van deze gel. Aangezien de verkleuring geleidelijk aan gebeurt, heb ik geen seconde getwijfeld om dit product uit te proberen.

De eerste keer bracht ik deze gel aan op de puntjes van m’n handdoekdroog haar en liet ik de föhn achterwege. Eens m’n haar opgedroogd was, legde ik m’n puntjes bij m’n haarwortels en ik kon helaas geen kleurverschil waarnemen ondanks er wel een zichtbaar resultaat wordt beloofd na een eerste behandeling.

De tweede en derde keer deed ik het op dezelfde manier. Nog steeds waren m’n puntjes even donker als m’n haarwortels.

De pogingen nadien heb ik het anders aangepakt. Ik heb m’n föhn boven gehaald in de hoop eens een kleurverschil te kunnen waarnemen. Na enkele applicaties kon ik een miniem verschil waarnemen. Met miniem bedoel ik echt hééél weinig.

Conclusie

Dit product kost €10,99 en doet nauwelijks iets met m’n haarkleur. Ongeacht m’n haar donkerbruin is, had ik toch op z’n minst een zichtbare rosse verkleuring verwacht op de plaatsen die ik meermaals behandeld heb met dit product. Een beetje teleurstellend dus.

 

(*) Tie & dye wordt vaak verward met het ombre-effect. Bij het ombre-effect zijn de haarwortels het donkerst en de haarpunten bleek. De bedoeling van ombre is dat de overgang geleidelijk gebeurt. Bij tie & dye zijn de haarwortels ook donker en de punten lichter maar er is geen geleidelijke overgang. 

 

4 REACTIES

  1. Wanneer er geen ammoniak aanwezig is in het produkt zal het heel moeilijk zijn om je haar een paar tinten lichter te maken.

  2. Ik heb dit zelf ook al verschillende keren geprobeerd op mijn haar (lichtbruin) en het werkte erg goed, ik heb nu mijn 2e tube besteld. Eerst dacht ik ook dat het niet veel deed maar nadat ik het wat dikker aanbracht werkte het erg goed en gellukig zag het er erg natuurlijk uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here