Butternut pompoensoep à la Beauty Doll

Butternut pompoensoep à la Beauty Doll

Brrr, koning winter is nu echt in ons kleine landje aangekomen. Hier en daar al wat kerstverlichting in het straatbeeld, een dikke wollen sjaal, de ganse avond gezellig onder een dekentje naar tv liggen kijken, … En goeie winterkost op tafel! De winter is voor mij het ideale seizoen om verse soep te drinken. Het warmt je op, zit boordevol vitamientjes en vult goed.

Deze avond heb ik een butternut pompoensoep gemaakt. Butternut is een zoete pompoensoort die gemakkelijk te schillen is, waardoor ik de butternut graag gebruik in de keuken.

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 butternut pompoen
  • 1 prei
  • 1 grote ui
  • olijfolie
  • 1 eetlepel (pikante) kerriepoeder
  • 2l kippenbouillon
  • een heel klein stukje gember (2cm lang)
  • peper en zout

Bereiding

  1. Pel de ajuin en schil de butternut (lukt perfect met een aardappelschiller)
  2. Snij alle groenten in stukken. Zorg dat de butternutstukken niet te groot meer zijn en verwijder de pitten en draadjes
  3. Giet wat olijfolie in de kookpot en zet op een laag vuurtje
  4. Stoof de groentjes lichtjes aan en voeg nadien het kleine stukje gember toe
  5. Giet de bouillon erbij en laat een 20-tal minuutjes lichtjes koken
  6. voeg het kerriepoeder toe, mix alles glad en breng op smaak met peper en zout. Klaar!

TIP: Voeg niet, in al jouw enthousiasme, teveel gember of kerrie toe aan jouw soep (ik spreek uit ondervinding :p) Deze smaken zijn vrij sterk en kunnen al snel jouw soep gaan overheersen. Wanneer je de soep te flets vindt, kan je ze nog altijd op smaak brengen met wat extra kerrie, gember of peper en zout.

Ik heb bewust geen room gebruikt in m’n soep, want ze is even lekker zonder. Dus waarom iets toevoegen dat eigenlijk geen meerwaarde geeft?

Bon appétit!

 

-x-

There is 1 comment for this article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *