Geen idee hoe het bij jullie zit, maar ik tel al vollen bak af naar de zomer! Ik vind de winter een heel gezellig seizoen – vooral rond de kerstperiode – maar die laatste maanden zijn er eerlijk gezegd een beetje teveel aan. Laat die deugddoende zonnestraaltjes, die lange zomeravonden en de geur van pas gemaaid gras maar komen. Ik ben er klaar voor, zomer 2015!!

En de geur van m’n allernieuwste shampoo doet me nog méér verlangen naar de zomer. Ik gebruik al enkele weken een shampoo op basis van arganolie.

Arganolie shampoo

De geur van deze shampoo is het best te omschrijven als fris en zomers maar niet zoet. De geur blijf je ook nog een tijdje na de wasbeurt ruiken. Maar ik wil het vooral hebben over één specifiek ingrediënt: arganolie.

Arganolie is afkomstig uit de pit van de vruchten van de arganboom. De vruchten lijken op een gele pruim en zijn niet geschikt om op te eten. Arganbomen groeiden vroeger overal in Noord-Afrika, maar dezer dagen komen ze enkel nog voor in het zuidwesten van Marokko en een deeltje van Algerije. Deze boomsoort wordt volgens UNESCO met uitsterven bedreigd en wordt daarom door de locals heel goed verzorgd en beschermd.

Arganolie komt zowel in de badkamer als in de keuken goed van pas. Je kunt arganolie gebruiken als vervanging van olijf- of notenolie.

Maar een flesje arganolie krijgt meestal een plaatsje in de badkamer. Je kunt arganolie op GANS het lichaam gebruiken. Op jouw haar, jouw huid, jouw gezicht, nagelriemen, …

Arganolie

Voordelen

Ik heb voor jullie de vele voordelen van deze wonderolie even op een rijtje gezet:

  • arganolie zit boordevol vitamine E. Vitamine E is een anti-oxidant dat huidveroudering helpt tegen te gaan
  • deze olie is 100% plantaardig
  • arganolie maakt jouw haar super zacht en glanzend. Deze olie voorkomt dof of pluizig haar
  • deze olie kan gebruikt worden als haar- en gezichtsserum
  • arganolie helpt roos (= schilfertjes) tegen te gaan
  • deze olie trekt snel in de huid en laat geen vettige laag achter
  • arganolie zorgt voor verzorgde nagelriemen
  • helpt zwangerschapsstriemen tegen te gaan
  • arganolie vermindert littekenvorming

Nadelen? Het prijskaartje. Doordat de arganbomen zeldzamer worden en omdat het ontginnen van de olie een tijdrovend proces is, is pure arganolie niet goedkoop. Een flesje cosmetische arganolie kost al snel €17 voor 50ml, vandaar de bijnaam ‘Marokkaans goud’.  De cosmeticamerken voegen meestal maar een kleine hoeveelheid arganolie toe aan hun crèmes, doucheproducten of bodylotions.

In m’n shampoo zit er dus ook een kleine hoeveelheid arganolie. Resultaat na elke wasbeurt? M’n haar voelt gevoed en zacht aan en het glanst over de ganse lengte.

Wat is jullie ervaring met arganolie?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here