zes makeup tips tegen vermoeide blik

Stond je dit weekend op de guestlist van een epic party? Of  gewoon mega slecht geslapen vannacht? Verdoezel de tekenen van slaapgebrek door volgende 6 make-up tips tegen een vermoeide blik toe te passen:

– Stap 1: Een goede basis

De basis van een frisse en egale look is een goede foundation of een BB- of CC-cream. Ze pimpen jouw doffe of grauwe huid en verminderen bovendien eventuele vlekjes.

De foundation moet net dezelfde tint als jouw huid hebben, niet lichter en zeker niet donkerder. De tijd dat foundation gebruikt werd om er bruiner uit te zien, ligt gelukkig al ver van ons.

TOP-tip: Vind de juiste tint foundation door een beetje product aan te brengen op het voorhoofd en de kaaklijn. Wanneer je bij het uitsmeren van de foundation geen overgang ziet, heb je de juiste tint vast.

Wanneer een verkoopster in de parfumerie jouw hand neemt om de foundation op uit te testen, onthou één tip: loop gewoon zo snel mogelijk naar buiten! De huid op jouw hand heeft een totaal andere kleur dan de huid op jouw gelaat. Die foundation zal dus zeker niet matchen op jouw gezicht.

Hou er ook rekening mee dat je een andere foundation nodig hebt in de winter dan in de zomer.

– Stap 2: “Concealer is the secret of the universe” – Bobbi Brown

Gebruik concealer om donkere kringen of walletjes te verbergen. Er zijn twee veelvoorkomende fouten bij concealer: ten eerste wordt vaak de verkeerde tint concealer gekozen. Sommige dames gebruiken een veel te lichte concealer. Een concealer is best net één tintje lichter dan jouw eigen huidskleur. Kies dus geen te lichte concealer, anders krijgen jullie dit:

6 make-up tips tegen een vermoeide blik

En ten tweede wordt de concealer dikwijls foutief aangebracht. Aangezien het ‘geconcealde’ stukje huid lichter is, gaat dit stukje van jouw gezicht gaan oplichten en treedt dit naar de voorgrond. De meeste dames brengen hun concealer alleen aan net onder de ogen of op de walletjes. Stop hier aub ONMIDDELLIJK mee. Door concealer op deze manier aan te brengen, zet je jouw vermoeide blik – letterlijk – in de verf. Gebruik de ‘omgekeerde-driehoek’-techniek. Schrik niet: op de foto hieronder heb ik extra veel (lees: 3 lagen) concealer gebruikt zodat het voor jullie goed zichtbaar zou zijn.

Onder m’n linkeroog: de omgekeerde driehoek. Onder m’n rechteroog: de ‘foute’ plaats om concealer aan te brengen.

6 make-up tips tegen een vermoeide blik

Rode vlekjes verberg je met een groene concealer, want groen neutraliseert rood. Een groene concealer breng je dan wel aan vóór jouw foundation. Je kan deze aanbrengen met een borsteltjes of al deppend met de vingertoppen.

TOP-tip: Breng ook een beetje concealer aan op de binnenste ooghoek. Dit geeft een instant ‘ik-heb-vannacht-super-geslapen’-look.

– Stap 3: eyeliner

Een donker lijntje, net boven de wimpers van het bewegend ooglid, vergroot de blik doordat het de ogen groter laat lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Wil je het niet te fel maken, dan kan je voor donkerbruin of grijs kiezen in plaats van zwart. Ben je wat minder vertrouwd met vloeibare eyeliner, dan kan je gerust ook een dun lijntje creëeren met een oogpotlood of een donkere oogschaduw.

– Stap 4: de waterlijn

De meesten opteren voor zwart op de waterlijn. De waterlijn is het glanzende/ natte lijntje tussen jouw oogbol en de wimperrand. Een zwart of donker lijntje op de waterlijn laat de ogen verkleinen. Als we al niet veel/ goed geslapen hebben, zijn onze ogen al wat kleiner. Laat ze dan zeker niet nóg kleiner lijken door een zwart oogpotlood te gebruiken. Kies dus voor het tegenovergestelde en ga voor een huidskleurig, beige of wit lijntje. Deze kleuren vergroten opnieuw jouw ogen.

– Stap 5: mascara

Gebruik mascara en eventueel een wimperkruller. De wimpers aanzetten met mascara laten jullie ogen opnieuw groter lijken. Jullie vermoeide blik smelt weg als sneeuw voor de zon.

– Stap 6: blush/ bronzer

Een vleugje blush of bronzer geeft kleur aan jouw gezicht. Hiermee krijg je een gezonde blos op de wangetjes net alsof je een stevige wandeling hebt gemaakt.

 

Met deze zes tips zal niemand nog merken dat je wat te weinig slaap hebt gehad, Dolls 🙂 Laat me gerust weten wat jullie doen om er frisser uit te zien. Hier vind je alvast nog meer make-up tips.

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here