Ontharen kan je op veel verschillende manieren, maar de snelste en goedkoopste aanpak om ongewenste haartjes te verwijderen is toch wel door middel van een scheermesje. Pijnloos, snel, goedkoop én eenvoudig zelf te doen: niet verwonderlijk dat deze ontharingsmethode al jaren zo populair is. Om een mooi glad scheerresultaat te bekomen, geef ik hieronder mijn 5 tips bij het scheren:

Tip 1: scrub

Het is belangrijk om de huid eerst zachtjes te scrubben vooraleer je aan de slag gaat met een scheermesje. Regelmatig exfoliëren voorkomt namelijk ingegroeide haartjes en het verwijdert ook dode huidcellen. Scrubben vlak na het scheren is een no go aangezien je de huid kunt irriteren.

In een eerder verschenen blogpost over scrubben kan je meer info vinden.

Tip 2: gebruik een scheergel

Mijn benen voelen echt zachter aan als ik een scheergel gebruikt heb bij het ontharen. Het aanbrengen van scheerschuim of scheergel verkleint ook de kans op irritaties omdat de mesjes gemakkelijker over het huidoppervlak glijden.

Nog een bijkomend voordeel van scheergel: je slaat nooit meer een deel van je been over want je ziet perfect welk deel van je been al onthaard werd en welk deel nog bedekt is onder het schuim :p

Tip 3: gebruik een scherp scheermesje

Ok, dames, dit is misschien de allerbelangrijkste tip: vervang vaak genoeg jouw scheermesje. Met een bot scheermesje kan je bijlange niet zo glad scheren als met een nieuw mesje. De kans op wondjes is ook veel groter als het mesje niet scherp genoeg meer is. Onlangs gebruikte ik de kleurrijke scheermesjes van BIC uit hun ‘Miss Soleil Colour Collection‘. Het scheermes bestaat uit 3 vlijmscherpe mesjes en een dubbele hydraterende strip met vitamine E. De perfecte mix om een glad scheerresultaat te bekomen.

Tip 4: de juiste richting

Neem voldoende tijd bij het scheren want als je gehaast bent zou je misschien, zoals ik :p, veel te roekeloos te werk gaan met wondjes als gevolg. Neem bij voorkeur dus een warme douche of een warm bad en scheer in de richting van de haartjes mee. Wie tegen de richting van de haargroei scheert, kan al eens te maken krijgen met scheeruitslag. Spoel tijdens de scheerbeurt het mesje vaak genoeg af onder warm water.

Tip 5: Gevoelige huid? Scheer ’s avonds

Wanneer ik m’n benen net geschoren heb, kan ik ze helaas niet onmiddellijk inwrijven met bodylotion. De huid op m’n benen begint dan te pieken en er ontstaan rode bobbeltjes. Daarom dat ik ze altijd ’s avonds scheer zodat ik ’s morgens m’n benen royaal kan inwrijven zonder branderig gevoel.

Welke ontharingsmethode’s gebruiken jullie?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here